You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Кожата на ръцете

race balsamКожата на ръцете

Ръцете са подложени на голям тормоз в нашето ежедневие. Те са подложени и на въздействието на атмосферните климатичните фактори. Красивата и мека кожа на жената е един задължителен. Ако не знаете как да постигането това ние ще ви помогнем.За да бъде добре подържана кожата на ръцете тя се нуждае от витамини. Именно от тука трябва да изходите, че основен важен фактор за красива кожа трябва да бъде разнообразното хранене, което ще осигури и необходимите витамини за кожата ви. Все пак разнообразната храна богата на витамини няма да реши цялостно проблема ви. То ще подобри съпротивителните способности на кожата на ръцете то са нужни и други мерки за справянето с нежеланите последици по ръцете.

 

При суха кожа на ръцете

Сухата кожа може да се дължи на няколко причини, основна е нарушение на дейността на потните и мастните жлези в кожата, използване на алкални сапуни, които силно изсушават кожата, а друга причина по-често срещана през зимата е измръзването на ръцете. Ако кожата на вашите ръце е суха може да направите следния балсам за да възстановите мекотата на ръцете.

Необходими продукти за балсама за ръце
1 банан (по добре презрял)
1 ч.л растително масло

Начин на приготвяне на балсама за сухи ръце
банана се намачква добре до образуването на кашичка, към кашичката се добавя маслото. така получения балсам се нанася върху ръцете. Върху ръцете балсам трябва да престои минимум 20 минути след което се измива с хладка вода.

Загрубяла кожа на ръцете

От усилена работа може да се появят мазоли по дланите, за да се справите с този проблем може да използвате следни балсам за ръце.

Необходими продукти за балсам за ръце
лимонов сок
ленено масло
мед
жълтък


Начин на приготвяне на балсама за сухи ръце

Всички тези съставки се смесват и се разбиват до получаването на еднородна консистенция. Получения балсам се нанася върху кожата на ръцете. Балсама за ръце престоява около 10 минути. После ръцете се почистват със салфетка.

Кожата на ръцете

 

49
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кожата на ръцете5.00 от 5 от общо 1 гласували.