You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Треперене на ръцете

lekarОтделни човешки органи треперят непрекъснато. Най-често здравия човек забелязва треперенето на ръцете, но също така може да има треперене на главата дължащо се най-вече на тикове, също така наблюдава се треперене на ръцете, тремове се наблюдават и на очите и някои мускули. Треперенето обикновено има своята причина и обстоятелства, които го причиняват в някои случаи треперенето на ръцете се причинява от заболявания.

Треперене на ръцете при паркинсон

Една от най-често срещани причини за треперене на ръце при възрастните хора е болестта на Паркинсон. Това е нервно заболяване, а страдащите от него дори не могат да си вържат сами връзките на обувките. Заболяването на паркинсон се развива обикновено на възраст над 60 години, ранното започване на треперене на ръцете на възраст около 50 години може да симптом на начален стадий на това заболяване.

Треперене на ръцете от нервно натоварване

Често проблемите и системното психическо натоварване водят до поява на стрес и треперене на ръцете. Сериозните психически натоварвания могат да оставят сериозни последствия върху здравето. Треперене на ръцете е само едно от тях. При подрастващите младежи стреса и психическото натоварване ги правят по податливи към различни наркотични средства с които целят избягване на реалността.

Треперене на ръце от кафе и алкохол

Злоупотребата с някои напитки като кафе и алкохол също може да доведе до треперене на ръце. Кафето обтяга нервните клетки и фините движения каквито са движенията с пръсти в резултат на което треперят главно пръстите, а не ръцете. Алкохола действа също както кафето, а при голямо количество изпит алкохол, хората губят правилната координация в резултат на което ръцете треперят некоординирано.

Треперене на ръце в резултат на зависимост

Зависимостта към някои средства като – цигари, алкохол или наркотици водят до треперене на ръцете. Треперенето на ръцете е в резултат на нервно напрежение и невъзможността да се справим със зависимостта си.

Треперене на ръце

 

503
com_content.article
(13 гласа, оценка 4.15 от 5)
Треперене на ръцете4.15 от 5 от общо 13 гласували.