You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Чай с канела гори мазнините

kanelaЧая от канела се предлага на нашия пазар под различни форми, най-често срещаните това са в пакетчета, под формата на канелени пръчки или канела на прах. Ежедневно приемане на чай от канела освен, че придава настроение, осигурява прилив на енергия той подпомага и борбата с излишните килограми в резултат на което се превръща в идеален приятел в помощта на мъжете и жените, които търсят естествен начин да постигнат отслабване.

Чай от канела за отслабване

Ако сте решили да пиете ежедневно чай от канела, за да отслабнете е добре да го правите. Повечето специалисти за здравословно хранене препоръчват приема на чай от канела да става сутрин на гладно още преди закуската и вечер поне един час след вечер. След вечерния чай не трябва да се консумира нищо повече.

Канела и нейната история

Канелата се приготвя от кората на дърво, което естествено се среща в далечната Индия. Добре е да се знае, че има различни видове канела, но с най-високи качества и наричане на случайно "истинска канела" това е цейлонската канела приготвена от вечно зеленото дърво канела. Употребата на канела като подправка е най-вече в Азия, Европа, Северна и Централна Америка. Освен като подправка за храната, канелата се използва и като добавка към виното като го прави по сладникаво и ароматно. Канела се използва и в различни козметични продукти, най-вече кремове като обикновено се допълва с аромат на портокалови кори. Друго приложение на канелата както стана ясно вече ясно, че се прилага и при отслабване.

В средновековието лечителите са препоръчвали приемането на канела на жени с болезнен или нередовен цикъл. Имайте в предвид, че канелата може да доведе до пълно спиране на цикъла. Преди да предприемете подобно мерки се консултирайте с вашия личен лекар!

Чай за отслабване с канела

Има различни методи и рецепти за приготвянето на чай за отслабване с канела. Един от класическите методи използван от много жени това е приготвянето чай от канела и мед. След като се приготви чая от канела се оставя да изстине поне 30 минути, чак тогава се добавя мед. Добре е да запомните това правило без значение дали говорим за чай от канела, чай от лайка, липа или друга билка. Горещата вода разрушава ензимния състав на медът и по този начин се губят неговите цени и полезни за нашия организъм свойства.

Друг вариант за използването на канела за отслабване е приготвянето на равни порции зелен чай и канела. Този вид чай е доста силен. Поради ободрителното влияние на зеления чай, тази отвара се пие само сутрин.

Чай от канела

 

504
com_content.article
(21 гласа, оценка 3.81 от 5)
Чай с канела гори мазнините3.81 от 5 от общо 21 гласували.