You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Дължината на вагината влияе на оргазма

vagina sexДостигането до сексуално удоволствие е желано както от мъжете така и от жените. Има редица теми, които често се разискват сред приятелските среди част от тях включват размера на половия член при мъжете, техники с които се постига по-бърз и силен оргазъм. От дълго време обаче се коментира и един друг важен въпрос касаещи както жените така и мъжете, а именно доколко големината на вагината влияе на удоволствието от секса. Този въпрос е коментира особено силно от жените, които са скоро са раждали, защото при тях настъпва промени в половата система.

Мнението на специалистите
Въпреки, че вече сме стъпили здраво в 21 век, че разполагаме с модерни техники и апаратури, по въпроса за сексуалното удоволствие все още знаем твърде малко. Психолозите изследват предимно мозъчните вълни по време на секс и оргазъм, но анатомичните зависимости между половите органи и нервната система са слабо изяснени. Поради, което и отговора на въпроса От значение ли е големината на вагината? ще затрудни и добрите професионалист.

Вагината на жената
Може би това е един от органите, които спомага много на жената. От една страна вагината е еластична и се адаптира много бързо (сред най-бързо адаптивните органи в тялото на жената). В същото време през вагината преминава главичката на бебето, но и без проблем в нея може да се задържи малкия тампон по време на менструация.

Стените на влагалището донякъде наподобяват тези на стомаха, „събират“ се, когато се намират в покой и се разтягат, когато органите изпълняват функциите си.

Дължина на вагината

Дължината на вагината е различна при всяка жена. Размерите и се променят не само по-време на бременност, но и при редица други условия. Стандартната дължина за вагината се приема от 7 до около 8.5 см. Промени в дължината на вагината на жената се наблюдават при възбудено състояние. Тя увеличава с около 3-4 см. дължината си и достига до 11 - 12 см. Тука сексолозите обясняват и болката по време на секс, която може да бъде изпитана от някои жени. Ако вагината не е възбудена при проникването на половия член тя се обтяга, което от своя страна води до изпитването на болка по време на половия акт.

Вагинален секс и оргазъм

Изследване, публикувано в Australian & New Zealand Journal of Obstetrics and Gynaecology през 2008 г. Публикува статия за силата на оргазъма, които са изпитали жените по време на вагинален оргазъм. Резултатите, които са публикувани са с големи различия.

В изследването со посочва, че жените, които са изпълнявали упражнения за стегната вагина са изпитали по-силен оргазъм в сравнение с тези, които не са изпълнявали упражненията. Също така се наблюдават и различия в броя на оргазмите изпитани при жените.

Упражнения за стегната вагина

Едно от най-популярните упражнения е това на Кегел.
При него жената поставя пръст във вагината си при което се опитва да стегне мускулите на вагината. Целта е стените на вагината да се доближат максимално до пръста. Необходимо е стягането да продължи за 5-10 секунди. Добре е да направите поне 15 повторения. Много е важно да изпълнявате това упражнение правилно, при него се цели свиване само на вагиналните мускули, но не и мускулите на краката и корема. Кегел препоръчва това упражнение да се изпълнява 3 пъти на ден и обещава, че това ще върне удоволствието от секса.

Това упражнение е много препоръчително за жени, които скоро са раждали.

Въпреки всичко изговорено дотук е добре да знаете че според статия публикувана в International Urogynecology Journal през 2010 г. показва, че желанието, възбудата, оргазмът и задоволяването при полов акт не зависят от големината на вагината.

Основните фактори, които влияят върху хубави секс са: опита на партньорите, стабилността на връзката, психическо изживяване.

Дължина на вагината влияе на оргазма

513
com_content.article
(15 гласа, оценка 3.27 от 5)
Дължината на вагината влияе на оргазма3.27 от 5 от общо 15 гласували.