You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Фотоепилация – същност и рисковете

фотоепилация на кожаПроблемното окосмяване засяга голяма част от населението на България. В модерния свят наличието на косми е нежелано както от жените така и от мъжете, поради което обилното окосмяване се приема за козметичен проблем, а борбата с космите през летните месеци се оказва задача №1 за много българи.


В днешно време на пазара се предлага голямо разнообрази от методи за отстраняване на нежеланото окосмяване. Сред основните принципи за премахване на нежеланите косми са - бръснене, депилация, епилация, кола маска.

По-голяма част от методите за премахване на нежеланото окосмяване обаче имат краткотраен ефект и в зависимост от избрания начин за отстраняване на космите те започват да се появяват от 3 дена до селд седмица. Бързината с която растат космите е строго индивидуална за всеки човек. Но тези резултати са незадоволително за повечето дами особено през летните месеци.

 

Фотоепилация алтернатива за гладка кожа

Едно от решенията за трайно гладка кожата е фотоепилацията. Метода се основава на трайно премахване на космените фоликули с помощта на УВ-светлина. Метода за отстраняване на нежеланите косми с фотоепилация е щадящ кожата, фотоепилацията по никакъв начин не наранява повърхността на кожата, за разлика от други методи.

Фотоепилация изисквания

Съществуват няколко изисквания към кожата на местата на които ще се прави фотоепилация. Едно от най-важните изисквания е кожата да бъде добре почистена. Това намалява дискомфорта на кожата след фотоепилацията.

Друго основно правило, което трябва да спазват жените или мъжете решили да се подложат на процедурата фотоепилация е, че участъка от кожата който ще се фотоепилира трябва да бъде обръснат няколко дена преди самата процедура, защото има изискване дължината на косъмчетата да е около 1мм. Това изискван е за да може УВ светлината да попадне основно върху фоликула, а не върху косъм.

Фотоепилация - процедурата

По време на самата фотоепилация, чувствителната женска кожа може да изпита лек дискомфорт свързан с усещане за парене, смъдене, леко ужилване или слаба болка. В края на процедурата участъка който е фотоепилиран се охлажда. Това спомага за възстановяване на устойчивостта на кожата и намалява негативните последствия за кожата.

Първите резултати от фотоепилацията се появяват до 7 ден. Космите започват да опадват от само себе си.

Фотоепилация и рискове

Както вече споменахме фотоепилацията е изключително ефективен метод за дълготрайно премахване на нежеланото окосмяване. Както всеки един метод за отстраняване на косми така и фотоепилацията има нежелани странични рискове. Едни от най-често срещани са това е временна пигментация на кожата на дадени учстаъци.

В редки случай при много чувствителна кожа може да натъпят изгарпяния от първа и втора степен. Причината е газоразрядната лампа, която излъчва широк спектър от лъчи. Някои от тях са вредни и опасни за човека.

Самата процедура на фотоепилация не се препоръчва за хора със заболявания на кожата, когато имате открити рани, злокачествени или доброкачествени образувания, възпалителни процеси или инфекциозни заболявания, разширени вени и др.

Фотоепилацията си остава един от най-предпочитаните методи за борба с нежеланото окосмяване. Той е успешно приложим, както при жените, така и при мъжете.

Фотоепилация

 

525
com_content.article
(5 гласа, оценка 3.80 от 5)
Фотоепилация – същност и рисковете3.80 от 5 от общо 5 гласували.