You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Диета с праскови

otslabvane s praskoviПрасковата е един от любимите плодове както на жените, така и на мъжете. С помощта на вкусните праскови ние можем не само да се освежим през горещите летни дни, но и да си направим една страхотна разтоварваща диета с праскови.

 

Праскови и ползите от тях

Прасковите са освежаващ плод съдържат до 80% процента вода, а колкото по-зрели са толкова съдържанието на вода в тях е по-високо, което ги прави много добро средство за разхлаждане през лятото. Всички сортове праскови спадат към плодовете със средно съдържание на захари процентното им съдържание е около 15%. Както всички плодове така и прасковите са бедни на мазнини, което ги прави идеално средство за пречистване и отслабване.

Консумацията на праскови през лятото има много ползи. Те са плод, който може да ни разхлади, но освен това може и да ни разхубави. Високото съдържание на витамин C в прасковите ги прави идеално средство да повишим имунната си защита, съдържанието на витамин А определя този плод като чудесно средство с помощта на което може да съхраним за по-дълго красивия си шоколадов тен на кожата, витамин А е полезен и за здравето на очите, ако прекарвате дълги часове пред домашния компютър или лаптопа една диета с праскови, ще ви помогне да укрепите зрението си.

Нежното и разкрасяващо действие на прасковите не се ограничава само с това. Всички праскови  са източник на важни за здравето и красотата на тялото минерални източници. Магнезия и калция спомагат за здрава коса и нокти, желязото стимулира образуването на хемоглобин, който е изключително важен за транспорта на хемоглобин в организма. Фосфора, който се съдържа в прасковите е ценен за здравето на зъбите.

Праскови в диетата

Добавянето на праскови в която и да е диета е много полезно. Ако искате да прочистите организма си от токсини и не разградени хранителни остатъци ви препоръчвам вечер преди лягане да изпиете един нектар от праскови. За приготвянето му е добре да използвате добре узрели праскови, не се добавя захар. Ако предпочитате по-сладък нектар може да добавите зрели кайсии.

Ако сте решили да отслабвате с диета. Прасковите са идеалното решение. Диетата за отслабване с праскови е много проста и в същото време е много ефективна. За целите на тази диета най-добре е да използвате т.нар. голи праскови (нектарини), защото те съдържат повече фибри и придават чувство за ситост на организъма. Добре е нектарините да са зеленикави. От тях се приготвя плодова салата с която се задоволява винаги апетита щом възникне. Към тази диета за отслабване с праскови може да се прибави и консумацията на плодови сокове, най-добре е да са от прясно изцедени плодове, а не от закупените „натурални” сокове от търговските вериги.

Продължителността на тази диета с праскови е около 5 дена. Допустимо е консумацията на пилешко филе, сварени картофи и всякакви видове зеленчуци.

Диета с праскови

 

527
com_content.article
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Диета с праскови4.00 от 5 от общо 2 гласували.