You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Тренировка за корем

koremКорема е една от най-трудните за оформяне области от нашето тяло. За разлика от малките групи като бицепса и трицепса и големи мускулни групи гърди и гръб, тренировките за корем трябва да са възможно най-интензивни с голямо разнообрази от упражнения. Ако имате слабо оформена преса или плоския корем въобще липсва е добре да започнете да правите тренировка за корем в края на всяка една отделна тренировка.

 

Интензивна тренировка за корем

Интензивните тренировки за корем се правят без почивка между отделните упражнения. Хубавото на корема е че може да се тренира еднакво добре в домашни условия, във фитнес залата или на лостовете. Разбира се във фитнес залата има редица уреди, които правят упражненията за корем много по-лесни и ефективни, но най-важното за да постигнете плосък корем това е волята.

Упражнение 1
Легнете на пода и свийте краката в коленната става, стъпалата са плътно стъпили върху пода, гърба е легнал върху пода а ръцете са в страни. Започнете да изпълнявате упражнението като се стремите да плъзгате ръцете към петите и да достигате пръстите, за целта леко се повдига горната част на тялото към съответния крак. Изпълнявайте това упражнение за корем бързо старайте се за 30 секунди да сте направили поне 10 повторения във всяка посока.

Упражнение 2
Легнете на пода (а най-добре ако имате пейка на пейка). Краката са изпънати, ръцете са прилепени за пода в близост до тялото. Започнете да вдигате краката бързо нагоре след това бавно ги пускате надолу. Малко преди да достигнете пода издигнете краката. Направете това упражнение в рамките на 30 секунди и се старайте да имате поне 15 повторения.

Упражнение 3
Нормални коремни преси. Най-добре е във фитнес залата на римско столче, в домашни условия трябва да подпрете стабилно краката си. Направете поне 30 повторения.

Упражнение 4
Легнете на пода, а ръцете са в страни прилепени към пода. Започнете изпълнението като вдигнете единия крак нагоре към въздуха в максимална амплитуда, старайте се при изпълнението на това упражнение краката да са максимално изпънати, когато започнете да смъквате единия крак, започнете да издигате другия.

Упражнение 5
Легнете на пода, свийте коленната ръцете се поставят във вътрешната страна на бедрата. Повдигате тялото като с повдигането ръцете от самосебе си се издигат до върха на коляното, а при движение на горната част на тялото към пода, ръцете се връщат в изходно положение.

След като завършите с упражнение №5 от тренировката за корем. Направете още по 2 пъти всяко едно упражнение. За да имате максимално силен ефект и добре оформена коремна преса след последната серия от упражнения препоръчваме 30 минутно кардио като най-добре е да тичате на пътека или стадион. Възможни алтернативи са карането на колело или степ уредите, но най-добър и бърз ефект за оформянето на перфектна коремна преса ще има ако в края на тренировката за корем тичате.

Тази тренировка за корем е подходяща в края на тренировките за гръб, гърди или за малките мускули групи. Препоръчително е да се изпълнява във възможно най-голяма интензивност и по-малки почивки между отделните упражнения. В края на всеки кръг може да си починете малко и да пиете вода.

Имайте в предвид, че изкарването на красива коремна преса става много трудно, необходимо е време в някои случай дори месеци. Добре е да съчетаете упражненията за корем с подходяща протеинова диета.

Тренировка за корем

531
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Тренировка за корем5.00 от 5 от общо 1 гласували.