You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Отит при бебето симптоми

плаещо дте отитЕдна от особеностите на бебета е че много трудно може да разберем какво точно и къде точно ги боли, защото когато изпитват дискомфорт малките слънца просто плачат. Определяне източника на болката, може да бъде направен най-добре от майката, водена от своята интуиция и факта, че тя познава най-добре от всички своето бебе, водена от знанията и опита на педиятъра.


Преди да развие отит, детето страда обикновено от кашлица и хрема. Температурата е друг симптом, който се появява преди развитието на отит при децата. Обикновено 2-3 дена след първите симптоми на отит детето повишава рязко температурата си. Детето със своето инстинктивно поведение подсказва за наличието на симптоми на отит и източника на болката - търка главичката настрани, раздразнено е и плачливо.

Особен симптом при новородените за наличието на заболяване това е НЕ желанието на кърмачето да се храни, когато говорим за отит причината за нежеланието да се храни бебето е че изпитва болка при сукане и преглъщане. Добре е младите майки, да знаят, че сигурен симптом за дискомфорт и болест при бебето е ако то започне лакомо да се храни, но внезапно спира и започва неистово да реве.

Отит същност

Отитът е често срещано заболяване, то е характерно за най-малките дечица. По-висока е честотата му на срещане през зимните месеци, но известен пик в заболяването с отит при децата се наблюдава и в летния сезон, което според лекарите се дължи на използването на басейни и излагането на контакти с вода.

Причината за развитие на отит при децата обикновено е комбинирана, дължи се на съчетанието на навлизане на вода в ухото и развитието на инфекция. Заразяването може да се дължи и на местни временни взривове на инфекции, засягащи респираторния тракт, спад на имунитета и пр.

Попадналата вода в ухото прави средата влажна, а наличието на инфекция, повишава температурата, което води до създаване на влажна и топла среда изключително подходяща за развитието на бактерии. При инфектиране на ухото се променя налягането, обикновено се възпаляват тъпанчетата на децата. В следствие на тази инфекция се повишава температурата на тялото, което е имунния отговор на организма, който се бори с инфекцията. Това състояние на организма се разпознава от лекарите като остър среден отит.

Отит лечение

Ако имате съмнение, че вашето дете може бие е развило отит и има подобни симптоими, то най-добре е веднага да го заведете на педиатър, който да установи или да отхвърли вероятността за отит и да даде по-точна диагноза. Ако се окаже, че вашето дете е развило отит обикновено се назначава лечение с антибиотични средства. Отшумяването на симптомите на отит се наблюдава в рамките на 3-4-5 дена след началото на лечението. Ако навреме сте разпознали заболяването и то е в начална фаза на развитие, педиятъра може да реши да предприеме по-леки форми на лечение, без използването на антибиотици.

Отит и неговата превенция

Предпазването на детето е сигурния начин за превенция на отит. Ако сте решили, че искате с детето да посетите плувния басейн или морето е нужно да внимавате. Не оставяйте вашето "слънце" в хоризонтално положение във водата.

Залагалкитеи  и бибероните може да се превърнат от приятел за вашето бебе в източник на зараза. Обикновено по повърхността им при неправилно съхранение се натрупват микроби, които лесно могат да причиняват възникването на инфекция. По правило, ако детето ви спи, отстранете биберона от устата му.

Тютюнопушенето около децата е вреден показател. Има направени редица изследвания, които понаказват, че цигарения дим стимулира развитието на отит при бебетата.

Отит

535
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Отит при бебето симптоми5.00 от 5 от общо 1 гласували.