You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Отслабване с черен пипер

отслабване с черен пиперДо скоро много от диетолозите изключваха черния пипер от всяка диета за отслабване, защото той отваря апетита на хората в резултат на което се хранят по-често и натрупват по-голямо количество наднормено тегло. Последни проучвания на тази обичана от много хора подправка показаха, че консумацията на черен пипер не винаги води, до натрупване на килограми, а точно обратното при правилна употреба може дори да спомогне в борбата с излишните килограми  и да е верен приятел за постигане на отслабване дори в порядките на 2-3 килограма.Основна съставка в черния пипер е пиперин. Тази съставка е отговорна за кихането, когато черния пипер попадне в дихателните пътища, но се установи, че пиперина може да спомогне да имаме по-здраво тяло и красив силует.

 

Защо се отслабва с пипер

Установено е че пиперина в черния пипер води до блокиране формирането на нови мастни клетки, по този начин се забавя ефективно натрупването на мазнини в мастните депа като корема, бедрата и дупето. Тази подправка е ефективна в борбата с излишните килограми и помага да се постигне отслабване както при мъжете така и при жените.

Въпреки, че черния пипер помага в отслабването. Учените все пак споделят още, че прекаленото количество черен пипер в организма не е желателно, защото може да доведе до появата на язви в стомаха и на допълнително количество газове в храносмилателния тракт, които да причинният дискомфорт.

Отслабване с черен пипер

540
com_content.article
(5 гласа, оценка 5.00 от 5)
Отслабване с черен пипер5.00 от 5 от общо 5 гласували.