You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Диета с пъпеш

пъпеш диетаПъпеша е един от любимите плодове на малки и големи. По нашите ширини той зрее от средата на юли и може да се закупи до края на септември. Освен, че е много вкусен, пъпеша е изключително полезен. Още от дълбока древност редица козметични продукти са се приготвяли от пъпеш. Редица диетолози препоръчват на повечето жени през летните месеци на направят един курс на диета с пъпеш, не само защото това ще им помогне да върнат един два излишни килограма, но ще им помогне да пречистят храносмилателният си тракт и не на последно място комбинацията между пъпеш и мед е мощен еликсир за здраве.

 

Пъпеш хранителна стойност

Може би един от най-важните въпроси за всеки човек преди да започне каквото и да е диета е каква е хранителната стойност на основния продукт в диетата. При пъпеша калориите са изключително малко в 100 гр. пъпеш има само 28 калории. Както може би знаете за повечето плодове е характерно отсъствието на мазнини, което прави плодовите диети изключително полезни в борбата с излишните килограми. Съдържанието на белтъци в 100 гр. пъпеш е 1гр, а това на въглехидратите 6. Пъпеша е един от продуктите, който съдържа най-много растителни фибри.

Комбинацията на фибри и ниско съдържание на калории и въглехидрати прави всяка диета с пъпеш изключително ефективна при проблемно наднормено тегло.

Пъпеш и витамини

Пъпеша е ценен източник на различни витамини, най-богат е на витамин А, витамин C, и витамин К. Съдържанието на витамин А е важно за тези дами, които държат да имат хубав тен и да го задържат по-дълго. Тази диета с пъпеш помага не само за прочистването на храносмилателния тракт и отслабване, но ще ви помогне да имате красива кожа с перфектен тен. Освен витамини в тези продълговати жълти плодове се съдържат и много минерали важни за правилното усвояване на храната като магнезий, калций, калии и фосфор.

Диета с пъпеш

Тази диета с пъпеш която ще ви препоръчваме започва да се спазва от началото на месеца. През първата седмица само един ден сте на диета, през втората два, през третата три и през четвъртата четири. След това правите една седмица почивка и започвате режима отново.

В рамките на дните в които спазвате диета с пъпеш използвайте следното меню:

Закуска в 8ч. - 300 гр. пъпеш (мери се без кората)
Закуска в 10ч. - 400 гр. кисело мляко ниско маслено
Обяд в 12ч. - 250 гр. пъпеш
Закуска в 16ч. - мед + 200 гр. пъпеш + солети
Закуска в 18ч. - плод по избор различен от пъпеш
Вечеря 20.00ч. - пилешко филе - 100гр. + 250 гр. пъпеш

Имайте в предвид, че ако спазвате този хранителен режим е добре да го спазвате на 100%. Диетата е съставена така, че дори и най-чувствителните дами да не изпитат глад и да им е лесно да се справят с чувството на глад.

Диета с пъпеш

542
com_content.article
(4 гласа, оценка 4.50 от 5)
Диета с пъпеш4.50 от 5 от общо 4 гласували.