You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Мухъла в дома крие опасности

muhylЖилището на човек е прекрасен дом и на различни други видими и невидими живи същества. Някои от тези нежелани в домът ни твари може да бъдат опасни за живота и здравето на хората. Един от най-разпространените неприятели на хората в техния дом това е мухъла.

 

Мухъл как да го позная

Обикновено всяка една домакиня успешно разпознава първите следи от мухъла. По стените започват да се появяват петна, които в краищата са влажни. С времето петната с мухъл растат и стават все по-големи, ако не се вземат навременни мерки, мухъла колонизира голяма част от стената. Но пораженията не са само повърхностни. При голямо количество мухъл той нанася сериозни вреди върху стените.

Защо се появява мухъл
Една от основните причини за поява на мухъл това е високата влажност в помещенията. От тази гледна точка, най-чувствителното и застрашеното от мухъл помещение в дома е банята. Там освен висока влажност има и повишена температура, което е перфектно условие за развитие на мухъл и плесен.

Мухъл и опасността от него

Много от хората в чиито помещения се наблюдават колонии от мухъл са леко немарливи от възможните опасности, които може мухъла да причини върху тяхното здраве и здравето на техните близки.

Според научни изследвания мухъла е един от най-сериозните алергени, причиняващ тежки алергични реакции. Около 40% от изследваните хора имали алергия от мухъл, а над 60% от децата показали алергична реакция при теста за алергия. Това прави наличието на мухъл много опасно в стаите на малки деца, защото продължителното излагане на този алерген може да прерасне в сериозно заболяване като бронхиална астма, астма и да доведе до различни здравословни проблеми на сърдечно-съдовата система.

Първа помощ при мухъл

В помещенията, които забележите мухъл е много важно да предприемете навремени мерки, за да го премахнете. Премахването на мухъл може да стане по няколко начина. Когато мухъла е млад и ново появил се не ви препоръчваме да използвате препарати закупени от аптеките срещу мухъл, защото голяма част от тях съдържат пестициди и при вдишване могат да бъдат опасни за здравето и живота.

Най-добре е премахването на мухъла да стане с подръчни средства един от най-добрите методи за успешно премахване на мухъл е с помощта на медицински спирт. Преди да започнете процедурата си купете маска за лице и гумени ръкавици. Поставете спирт върху гъба или тампон и започнете да потапяте мухъла със спирт. Нужни са процедури в рамките на 3-4 дена за да започне колонията мухъл да пожълтява.

Мухъл

547
com_content.article
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Мухъла в дома крие опасности4.00 от 5 от общо 2 гласували.