You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лесна маска за коса с яйце

маска за косаДомашните маски за коса са идеално средство с което да подпомогнете по-бързия растеж на косата, да доставите допълнително количество витамини и минерали, които да подхранят косъма до самата му основа и не на последно място, домашните маски за коси не съдържат никакви консерванти с което подхранването и грижата за косата става по естествен начин, без да се притеснявате от алергични реакции и нежелано химическо натоварване на организма.


Една от най-разпространените маски за коси това е домашната маска за коса с яйце. Основна действащата съставка в маската за коса с яйце това е жълтъка. Най-добре е да приготвяте маските от пресни домашни яйца, ако нямате налични може да закупите яйца от магазина.

 

Маска за коса за почистване

Една стара и много ефективна маска за коса за почистване на косата и скалпа от остатъци от мазнини това е съчетанието между 1 яйце, 200 гр. кисело мляко и малко лимонов сок. Съставките се хомогинезират, а маската се нанася преди последното изплакване на косата.

Маска за коса с яйце за хидратиране

Ако през последно време, косата ви губи свежестта си, суха е и все по-често е започнала да цъфти. Тогава имате нужда от маска за коса, която да хидратира космите в дълбочина. В тази маска освен яйце се добавят още няколко добавки, които да направят домашната маска за коса силна колкото маските за коси, които се продават по магазина. За да си приготвите тази маска за коса с яйце за хидратиране ще имате нужда от 1 авокадо, 100гр. кисело мляко и 2 жълтъка.

Пасирайте авокадото добавете жълтъците и разбъркайте добавете и киселото мляко и направете една хомогенна смес. С получената маска намажете главата, акцентирайте по краищата на косата. Нужно е да престоите с тази маска за коса поне 15-20 минути, след това изплакнете обилно с вода.

Яйчен шампоан

Ако не ви се занимава да приготвяте маски за коса от яйце тогава може да подхраните вашата коса с помощта на най-обикновено яйце. Тук при едно от измиванията на косата вместо нормалния ви шампоан втрийте яйцето в корените на косата, ефекта е уникален.

Маска за коса с яйце

 

549
com_content.article
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Лесна маска за коса с яйце5.00 от 5 от общо 2 гласували.