You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бръснене на краката ЗА и ПРОТИВ

brysnene na krakataБръсненето е най-лесния и бърз същевременно и най-евтин метод за премахването на космите на краката. Почти всяка една жена и всеки втори мъж е прибягвал до този метод за обезкосмяване. Въпреки, че има толкова много положителни качества все пак, ако не се  бръснем правилно, този метод за премахване на нежеланото окосмяване може да има нежелани странични ефекти.

Пъпки при бръснене и как да се справим с тях

Един от най-често срещаните нежелани ефекти при бръснене без значение дали бръснем крака, мишници или при мъжете лице, се появяват малко пъпчици. Причината за тяхната поява е не добре почистената кожа преди началото на бръсненето. Много от жените и мъжете смятат, че е достатъчно след като избръснат определена част от тялото да сложат афтършейв, за да се предпазят от появата на пъпки това не е така!

 

За да се предпазите от поява на пъпчици в резултат на бръснене най-добре е преди да започнете процедурата да почистите добре кожата. Ако бръснете крака най-добре е да използвате пемза или ексфолиант. За мъжете с чувствителна кожа преди да избръснат лицето си е добре да използват силен антибактериален сапун. Винаги измиването на кожата трябва да става с топла вода преди бръснене. По този начин се отварят порите на кожата и мазнините излизат, по този начин няма да запушат мастни или потни канали и вероятността от поява на пъпки е по-малка.

 

Удебеляване и загрубяване на космите при бръснене

Много хора се отказват от бръсненето на краката, защото са чували, че то води до задебеляване на косъма, до по-бързия му растеж и прочие.  В това твърдение има висока доза истина.

 

Както може би знаете всеки косъм си има посока на растеж. Козметиците съветват всички дами да бръснат космите си само по-посока на растежа, но с цел краката да са по-гладки жените предпочитат да направят контра т.е. да бръснат срещу посока на растеж на косъма. Това води до по-гладко избръсване но така дразненето върху косъма и кожата е много високо в резултат на това неправилно бръснене косъма наистина става по-голям и по-груб и расте по-бързо.

 

Бръснене или епилация

Ако трябва да се сравни бръсненето с останалите видове обезкосмяване може да кажем следното. Бръсненето е най-евтиното, най-бързо и лесно решение, но продължителността на ефекта е много кратък при повечето жени още на третия ден косъмчетата са наболи, те са остри и боцкат не са приятни за докосване. За дамите особено през летните месеци силно препоръчваме друго методи за обезкосмяване, които да са щадящи и дълготрайни. Най-добрия метод за трайно обезкосмяване на краката това е фотоепилацията, но е и най-скъпя за не толкова претенциозните дами препоръчваме епилацията и депилацията.

Бръснене

 

550
com_content.article
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Бръснене на краката ЗА и ПРОТИВ5.00 от 5 от общо 2 гласували.