You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Упражнения за бременни жени

bremenni jeni uprajneniqПървите седмици от бременността значително усложняват живота на бъдещата майката. Тези проблеми се срещат не само при жените, които са имали нежелана бременност, но и при тези, които зачеването е било абсолютно желано и целенасочено. Може би тези от вас които вече са родили по едно дете знаят за какво говоря.

 

Красив мама, да възможно е

По време на бременността женското тяло изключително много се променя и съзрява по един по-различен начин. Още от първата седмица на бременността хормоните започват да бушуват в тялото, а апетита се увеличава. По време на бременността е изключително важно пълноценното хранене и не бива да се лишавате от никакви хранителни вещества за да имате здраво и усмихнато бебе.

Но много бъдещи майки се притесняват, че ще качат излишни килограми, че няма да са толкова секси за половинката си и няма да я привличат толкова силно. За тези бъдещи мами трябва да ги успокоим, първите 3-4 месеца, а според някои инструктори дори до 6 месец жената може да запази интензивността на натоварването и да изпълнява различни упражнения за отслабване.

Упражнения за бременни жени

През първия месец жената може да запази нормална физическа активност и да изпълнява нормалните си упражнения, но след първия месец е добре жената да ограничи нормалните упражнения. Нужно е да се избягват упражненията с така наречени тресове. Такива упражнения са тичане (вярно, че това е най-ефективното упражнение за отслабване, но не и по време на бременността), тренировки по салса или баскет или друг спорт са също нежелани. По време на бременност може да посещавате по-често фитнес залата и да изпълнявате по-леки упражнения като редовно каране на велосипед, машината за бедра и прочие. При бременните жени, които изпълняват упражнения и поддържат фигурата си много важно е да следят пулса си.

Ако до този момент знаете, че най-ефективни упражнения за горене на мазнини са тези, които карат пулса ви да хвърчи, то когато сте вече бременни особено след първия месец трябва да ограничавате упражненията докато пулса ви покаже 140 удара в минута - не и повече.

Най-доброто упражнение за бременни жени

Едно от най-подходящите упражнения за всяка една бременна жена без значение в кой месец се намирате това е футингът. Това може би е непознат термин за много от вас, но това е спорт включващ бързо ходене. Целта на този спорт е да се ходи максимално бързо, като задължително единия крак трябва да е стъпил на земята. Дълго време преди да забременея не вярвах, че това упражнение може да ми помогне, но сега знам, че това е сред най-добрите упражнения за бременни жени.

Упражнения за разтягане релакс за майката

Тези дами, които са свикнали в нормалното си ежедневие преди да заченат да спортуват ще изпитат през първите месеци неудобството да стоиш на едно място. За да запазите мускулатурата и гъвкавостта си е нужно да правите прости упражнения за разтягане, те поддържат тонуса на мускулите, предпазват от сковаване и най-вече стимулират кръвообращението в долната част на тялото и ви предпазват от поява на хемороиди и разширени вени по време на бременността. Тези упражнения са много подходящи за бременни жени, които не са свикнали да тренират. Защото по-голяма част от тях са прости и лесни и служат за загрявка.

Дихателни упражнения за бременни

Дихателните упражнения за изключително полезни за повечето жени, с тях те успяват да стегнат корема, при бременните жени обаче дихателните упражнения не се правят за корем, а за подготвяне на вътрешните органи за промените в тялото, които предстоят. При много от курсовете за бъдещи майки има включени и дихателни упражнения по време на раждане, които обясняват на бъдещата родилка, как да улеснят процеса на раждане, как да дишат по време на самото раждане и прочие.

Двигателната активност по време на бременността не бива да намалява, а точно обратното интензивността на живот трябва да бъде същия, за да може не само детето, но и майката да е здрава.

Упражнения за бременни жени

558
com_content.article
(5 гласа, оценка 3.40 от 5)
Упражнения за бременни жени3.40 от 5 от общо 5 гласували.