You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Окосмяване при жените - причини и как да се справим

окосмяване по лицетоВ модерното общество, колкото по-гладка и нежна е кожата на жената, толкова по сексапилна и желана е от мъжете. Но не всички жени са благословени с русоляви, тънки косми. При повечето жени окосмяването е средно, а за нещастие на една малка част от жените имат прекомерно окосмяване или както се говори на жаргон мъжки тип окосмяване.

 

Окосмяване при жените причини

Обикновено нежеланото прекомерно окосмяване при жените се появява на възраст между 17 и 25 години. Причината за появата на окосмяването са хормоните. През пубертета бушуването на хормони и завишеното количество тестостерон при някои момичета води до по-силно окосмяване.

Появата на излишно окосмяване може да се появи и в напреднала възраст. Причината за появата на окосмяване при жени в средна възраст отново са хормонални проблеми. В основата на които обаче стои заболяване. Обикновено при жените, които имат окосмяване се наблюдават поликистозни яйчници или кожни екземи.

Излишно окосмяване и места на поява

При жените, най-често излишното окосмяване се забелязва на горната устна (мустак), по ръцете типичен тип мъжко окосмяване, също така при сериозни проблеми с хормоните, може да се стигне до окосмяване на корема в зоната от пъпа надолу. Прекомерното окосмяване при жените е проблем с който трябва да се справите. От една страна този признак може да е симптом на заболяване, а от друга води до психически дискомфорт.

Премахване на нежелано окосмяване

Основна задача за повечето жени е да имат гладка кожа. Много от жените, обаче не знаят как правилно да третират кожата си и започват да скубят или да бръснат нежеланите косми. Ако имате проблем с окосмяването той иска и специфично третиране включително и лечение.

На първо място добре е да се консултирате с лекар, който да назначи нужните изследвания и да ви предпише противозачатъчни. Основната им роля е да контролират хормоните. Също така лекаря ще установи дали имате наличие на определено заболяване, което причинява хормоналния дисбаланс.

За да прикриете космите трябва да изнамерите подходящия за вас метод. Обикновено повечето жени прибягват до бръснене, не ви препоръчвам този метод за премахване на космите, дори и на краката, защото в последствие космите ръстът по-дебели и груби.

Един от първите методи с които може да опитате да скриете нежалното окосмяване това е чрез изрусяване. Този метод е подходящ за жените със светла кожа и нежни но гъсти косми. При жените с тъмна кожа този метод не е подходящ.

Окосмяването в областта на устните

Един от методите за справяне с този вид окосмяване са лепенките за "мустак". Те се продават в търговската мрежа. Действието им е на базата на колата маска и периода в който космите няма да поникнат е около 7 дена.

Фотоепилация сигурния начин за премахване на космите
Един от най-ефективните методи за справяне с нежеланото окосмяване в различни области на тялото това е фотоепилацията. Тя освен, че осигурява дълготраен ефект на гладкост, води до намаляване на гъстотата на космите, същия ефект се наблюдава и при продължителна употреба на кола маска.

Окосмяването е проблем, не само козметичен, но и здравословен поради тази причина не бива да го подценявате!

Окосмяване при жените

559
com_content.article
(8 гласа, оценка 3.00 от 5)
Окосмяване при жените - причини и как да се справим3.00 от 5 от общо 8 гласували.