You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Кърмата стимулира чревната флора

kyrmeneОбщо известен е факта, че майчината кърма е много по-полезна за кърмачетата в сравнение с адаптираното мляко. От една страна майчината кърма спомага за изграждане на имунитета на малкото бебе, а от друга предпазва детето в бъдещото му онтогенално развитие от различни болести. Учените наскоро обаче установиха, че женската кърма има много важно значение за формирането на правилна и хубава чревна флора у младия бебешки организъм.


Чревната флора е важна за всеки един човек, без значение дали е малко бебе или възрастен индивид. Чревната флора освен, че предпазва лигавицата на храносмилателната система, тя спомага и за правилното и по-лесното усвояване на хранителните вещества и засилва имунната система. При възрастни хора нарушената флора води до различни проблеми със стомаха.

Специалистите разясняват, че естествената майчина кърма в организма на бебето се стимулира изграждането на биофилм, който представлява много плътни колонии от полезни за човешкото здраве микроорганизми. Това изследване на учените и откритие е много важно, защото то ще доведе до подобряване на заместителите на кърма, в случаите в които майката не може да осигури кърма или не може да осигури достатъчно количество за лакомото си детенце.

 

Майчината кърма е полезна още и за

Стари изследвания на учените доказаха, че майчината кърма е много полезна и педиатрите препоръчват майките да кърмят децата докато е възможно. Кърмата на жената намалява появата на диария, респираторни заболявания и грип докато детето е в кърмаческа възраст. Но децата, които са кърмени имат по-висока защита и от редица заболявания наблюдавани в по-напреднала възраст като диабет тип 1, алергии, склероза и други.

Причината до голяма степен се дължи на ранното стимулиране и образуване на добра чревна флора в стомашно-чревния тракт на бебетата.

Силно препоръчваме на жените, които се притесняват да кърмят детето си поради различни субективни фактори, да го правят. Няма по-голямо удоволствие от това да усетиш как малкото сукалче засмуква гърдата ти и лакомо похапва.

Кърма

561
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кърмата стимулира чревната флора5.00 от 5 от общо 1 гласували.