You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бицепс тренировка – упражнения за бицепс

упражнения за бицепс, тренировкаБицепса е двуглавия мускул на ръката, той се намира от предната част на раменната кост. Много от мъжете, за които фитнеса е мания искат да постигнат големи резултати имено при бицепса, защото той придава големина на ръцете, води до по-голяма физическа сила и не на последно място големите бицепси действат като афродизиак за жените.

 

Растеж на мускулите

За да постигнете добър растеж на бицепса е нужно не само да го тренирате правилно, нужно е да осигурите максимална почивка, защото мускулите ръстът най-бързо и най-много именно по-време на почивка и сън. При изграждането на седмичните и месечните тренировки е нужно да осигурите поне един ден пълна почивка за бицепса.

За растежа на мускулите важно значение има и качеството на храната. Добре е да наблегнете на въглехидратни храни поне 1 час преди тренировка, така ще имате пълноценна сила, а след тренировка е добре да заредите организма с протеин, който да помогне за по-бързото възстановяване на мускулите и да стимулира техния растеж.

Бицепс тренировка

Преди началото на тренировката за бицепс, колкото и досадно да ви звучи е добре да направите загрявка на ставите и да подготвите мускулите за стресова тренировка. Изключително важно за да се предпазите от травми е да загреете китките и лактите. След като сте направили загрявката може да приступите към упражненията за бицепс.

Упражнение за бицепс - Сгъване с дъмбел от стоеж

Това е широко познато упражнение за бицепс, използвайте го като стартово упражнение във вашата тренировка, започнете с по-ниски килограми от нормалните ви и постепенно увеличете до максималните килограми. За да има ефект върху бицепса добре е упражнението да се прави правилно, това включва бавно смъкване на ръката надолу и бързо изкачване. За да тренирате главно бицепса, до колкото е възможно с това упражнение, лактите не трябва да се клатят, стремете се движението да става именно от ставата и без да клатите тялото, ако това се случва по-добре е да намaлите тежестите.

Упражнение за бицепс - Сгъване с дъмбели от полулег

Много от мъжете, които посещават фитнес залата от скоро пренебрегват това упражнение, но то изключително добре развива бицепса на дължина. Изпълнява се на наклонена пейка, като за максимални резултати е добре да променяте наклона на пейката, така упражнението влиза под различен ъгъл в бицепса и стимулира развитието и на двете му глави.

Сгъване с EZ щанга от стоеж за мощен бицепс

Може би всеки по-напреднал бодибилдър знае, че това е едно от ключовите упражнения за израстване на бицепса и за увеличаване на неговата сила. Това упражнение акцентира върху трите главни флексора на ръката - brachialis и двете глави на бицепса.

За правилно изпълнение на това упражнение направете захват на нивото на раменете, по време на изпълнение на упражнението не клатете тялото и се старайте движението да се осъществява от лакътната става ръководена от бицепса.

Упражнение за бицепс – скотово сгъване

Скотово сгъване е упражнение №1 за израстване и оформяне на бицепса според фитнес инструкторите. То има няколко разновидности може да се прави скотово сгъване с щанга или дъмбел.  За изпълнението му е препоръчително да използвате скотова пейка, но ако изпълнявате упражнението с дъмбели може да импровизирате като използвате обикновена наклонена пейка и подпрете мишницата на него.

Това упражнение натоварва изключително много не само бицепса, но и ставите. Препоръчва се да се прави само от средно напреднали и напреднали бодибилдари, но не и от начинаещи, защото вероятността от травми е повишена.

Бицепс тренировка

562
com_content.article
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Бицепс тренировка – упражнения за бицепс5.00 от 5 от общо 2 гласували.