You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Оргазъм при мъжете - особености

orgazym pri myjeteОргазъма от физиологична гледна точка при мъжа и жената представлява интензивно освобождаване на невромедиатори и хормони, а самото освобождаване се контролира от вегетативната нервна система. При мъжете освен удоволствието, което се усеща от оргазъма, той има и важна репродуктивна страна. По време на мъжкия  оргазъм интензивно се съкращават и отпускат тазовите мускули, който спомагат за еяколацията и привеждането на семената течност в половите пътища на жените.


Мъжкия оргазъм до голяма степен е по-прост от този при жените и е тясно свързан с еяколацията и представлява финала на половият акт. Докато при жените оргазъма е доста по-сложен, той не е нужен за репродуктивните способности и фертилността на жената и дълго време учените не можеха да установят, каква е физиологичната обоснованост на оргазъма при жените.

 

Оргазъм при мъжете без еяколация

Това явление е познато на малко жени, но е факт, че някои мъже може да изпитат оргазъм и без да са еякорилаи, поне не в стандартния смисъл на думата. Това състояние при някои мъже се обозначава като ретроградна еякулация. При това състояние семената течност не се изтласква извън тялото, а в пикочния мехур на мъжа. Лекарите обясняват това със слаби сфинктери и вместо да настъпи нормално семеизпразване, семенната течност прониква в пикочния мехур (при нормални условия сфинктера затваря отделителната система и семената течност не може да проникне в урината). Въпреки, че няма явна еяколация оргазъм все пак се изпитва от мъжа.

Оргазъм преди еяколация

При някои мъже оргазъм може да настъпи няколко секунди преди или след самото семеизпразване. Точната физиологична причина за това все още не е известна. Според някои водещи сексолози и психолози при мъжете сексуалността е особена. Те разглеждат достигането на оргазъм от две различни точки психическа и физическа. Процеса на еяколация е физическа и за разлика от жената двете страни на секса физическа и психическа не е задължително да са свързани за да настъпи оргазъм. С това сексолозите се опитват да обяснят явлението оргазъм преди или след еяколация при мъжете.

Еяколация без оргазъм

При някои мъже това състояние се среща. В медицината то е известно като еякулаторна анхедония. Причинители на това състояние може да бъдат различни като например някои лекарствени средства като - антиспихотици и антидепресанти, злоупотребата с наркотични средства и алкохол също може да бъде причинител на семеизпразване без оргазъм, към причините могат да се причислят и някои физиологични показатели като ниско ниво на хормона тестостерон, високи нива на пролактин смущения в невромедиацият и пр.

При мъжете при които се наблюдава еяколация без оргазъм сексуалното влечение и либидото е намалено. Обикновено те се подлагат на медикаментозно лечение. Експериментално се прилага и психологическо лечение с цел увеличаване на потентността.

Оргазъм при мъжете

563
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Оргазъм при мъжете - особености5.00 от 5 от общо 1 гласували.