You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечение на язва с пприродни средства

лечение с медЯзвата е заболяване на храносмилателната система. В резултат от неправилно хранене лигавицата на стомаха се раздразва, образуват се ранички, които причиняват силни болки в стомаха. При диагностициране на заболяването от лекар, обикновено започва приемането на специални лекарствени средства за лечение на язва, определя се специфичен хранителен режим, а за тези от вас които искат да се справят трайно и успешен с язвата препоръчвам наред с диетата и медикаментите да приемат и билки.

 

Билки при язва

През последните години обществото изключително много напредна и има редица и много ефективни лекарства при различни болести включително и язва, но не винаги е било така. До 17 век основен метод за лечение на много от болести са били различни билки, някои от които са се намирали толкова трудно, че цената им е била равна на килограм злато.

В днешно време хората подценяват силата на билките и предпочитат да заложат на химията с бързи ефекти, но това оставя своето отражение в организма! Ако обичате народната медицина ще ви представим няколко метода за лечение на язва с билки, които да спомогнат комплексното справяне с този проблем.

Лайка при язва

При язва на стомаха широко използвана билка е лайката. Тя действа успокояващо, намалява неправилните контракции в храносмилателната система и намалява болката. Често при язва на стомаха лекарите добавят и хомеопатични средства съдържащи лайка, ако сте решили може и сами да си направите илача в къщи. Нужна е една супена лъжица цвят от лайка, която се запарва в 400 мл. вряла вода. Така направени чай от лайка се пие три пъти на ден 15 мин. преди ядене.

Други билки при язва

Ако болките в стомаха ви притесняват, може да си приготвите букет от билки с помощта на които да ускорите лечението на язвата. Препоръчваме ви комбинация от следните четири билки - дива мащерка, пача трева, мента и теснолистен живовляк.

От избраните билки се вземат по 5 с.л. и се смесват след това от получената смес от билки се взема по 1 супена лъжица и се добавя към чаша гореща вода. От тази отвара се пие по половин чаша сутрин на гладно и вечер преди лягане. Не прекалявайте с дозата, защото концентрацията на билките е много висока. Добре е този чай да се пие без захар, но ако не можете добавете малко мед.

Благотворно влияние върху храносмилателната система при язва оказва комбинацията между мед и алое примесени с пресни смокини. Приготвя се от 100гр. мед и 100мл. сок от алое и 50 смлени или намачкани смокини. Всичко се смесва и се оставя за 3-4 дена на тъмно.

Приема се по една супена лъжица сутрин и вечер след лягане в рамките на 15 дена.

Лечение на язва с природни средства

 

565
com_content.article
(4 гласа, оценка 4.50 от 5)
Лечение на язва с пприродни средства4.50 от 5 от общо 4 гласували.