You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Храната помага при акне

akneМладежките пъпки или наричани още акне са изключително голяма досада не само за тийнейджърите, но и за много жени в зряла възраст. Лечението и справянето на проблема с акнето трябва да е комплексно от изключително важно значение, за намаляване на появата на акне е да поддържаме кожата на лицето чиста, важно обаче е и с какво се храним, защото има храни, които предразполагат кожата към раздразнение и такива, който действа точно обратното успокояват кожата,  като почистват организма и доставят полезни за структурата й елементи.

 

Акне и причина за появата му

Появата на младежки пъпки главно се дължи на бушуващите хормони в човешкия организъм именно поради тази причина около 80% от младежите на възраст между 12 и 19 години страдат от акне, но този проблем се запазва и при много жени, той се задълбочава по време на овулация и бременност. По време на акне от изключително важно значение е поддържането на висока лична хигиена и правилен хранителен режим.

Стресът е също фактор, който влияе на появата и изчезването на акне. Стресът повишава синтеза на хромони, а те от своя страна променят pH на себума на кожата, стреса влияе и на храносмилането и неправилното усвояване на нещата.

При акне много вода

Ако страдате от акне добре е да консумирате голямо количество течности, по този начин ще поддържате организма си винаги добре хидратиран. Водата спомага за извеждането на токсините от кожата, а добре хидратираната кожа може да се регенерира по-лесно. Това ще спомогне за премахването на белезите от акнето и ще намали неговата поява.

Зелен чай вместо кафе е също много добра идея за борба с акне. В зеления чай се съдържа таниновата киселина, тази киселина потиска възпалителните процеси и подуването на кожата.Тя спомага за свиването на пъпките, по-бързото им "изсъхване". Зеления чай има и много други предимства и се употребява не само с цел премахване и ограничаване на появата на акне. Той съдържа високо ниво на антиоксиданти и е един изпитан метод за отслабване.

Рибата е полезна при акне

Консумацията на риба е полезна за младежите и възрастните хора, за разлика от повечето хранителни продукти, рибните съдържат полиненаситени мастни киселини, които са отстраняваща възпалителните агенти субстанция. Във всички мазни риби се съдържа така наречените Омега 3 мазнини. Ако не може да си позволите консумацията на риба да бъде поне 2 пъти седмично може да си набавите омега 3 и под формата на капсули.

При акне повече витамин А

Известно е на много хора, че за красива кожа и здрава структура на кожата, добре е да се приема витамин А и най-добре това да се случва от естествени източници. Безценен източник на витамин А това са плодовете и зеленчуците. Такива са морковите, авокадото, кайсиите, броколи и прочие. Освен с консумацията на плодове и зеленчуци, може да се борите с акнето и с помощта на природни маски за лице.

Храната помага при акне

 

567
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Храната помага при акне5.00 от 5 от общо 1 гласували.