You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Упражнения за корем

uprajneniq za koremПоставени пред избора какво избират мъжете бирено коремче или стегнат корем, над 85% от мъжете избират добре оформен блок на корема. Останалите 15% любители на бирата за нищо на света не се отказват от отпуснатия и значително уголемен корем. Все пак ако и вие сте от тези 85%, ценители на красивата и естетична фигура тази статия е точно за вас. С помощта на упражнения в рамките на няколко месеца ще може да изваят перфектната преса на корема.

 

Упражнения за корем

 

Коремна преса

Това упражнение е класика при трениране на корем и не може да минете без него. Изпълнението може би много от вас го знаят, но нека все пак да го споменем. Легнали сте на земята и се повдига горната част на тялото, долната част на гърба остава залепена, повдигнати са само плешките. Коремните преси в днешно време във фитнес залата имат много разновидности Това упражнение което беше описано е класическото!

 

Упражнение V сгъване

Изключително полезно упражнение за изваяне на долната мускулатура на всеки корем. Изпълнението на това упражнение за корем се състой в следното. Трябва да легнете на пода и при изпълнението на упражнението едновременно повдигате горната половина на тялото и  краката. При правилното изпълнение на упражнението ще застанете под формата на буквата V, от където идва и самото наименование на това упражнение за корем. Изпълнението е трудно и ако те първа започвате да се занимавате с фитнес упражнения не ви го препоръчвам.

 

Упражнение повдигане на краката

За да изпълните това упражнение за корем е необходимо да легнете на пода или пейка, когато сте легнали на пода краката трябва да са на няколко сантиметра от пода. После повдигнете краката нагоре към тавана и спрете да издигате докато достигнете 70-80° след, което се върнете в изходящата позиция на упражнението без да сваляте краката до земята. По време на самото упражнение ще усетите стягането на коремните мускули по цялата коремна мускулатура.

 

Упражнения за страничната мускулатура на корема

Красивата мускулатура изисква не само предните коремни мускули да са добре оформени, но и страничните. Изпълнението на това упражнение е много лесно. Изходното положение на упражнението е изправено с гири встрани на тялото. Изпълнението на това упражнение за корем се състои в накланянето последователно в едната, а след това в другата посока.

 

Упражнения за корем

 

56
com_content.article
(5 гласа, оценка 5.00 от 5)
Упражнения за корем5.00 от 5 от общо 5 гласували.