You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Упражнения за горна част на гърди

gyrdiГърдите са от тези мускули по тялото на човек, които е важно да са не само стегнати, но и добре оформени. Перфектните мъжки гърди трябва да следват пропорционалност с добре развита долна част, силна средна част, добре очертан горен релеф на гърдите и не на последно място добре оформен канал. Извайването на гърди от стомана не може да стани с диета, яките мъжки гърди се градят във фитнес залата с подходящи упражнения за гърди.


Обикновено повечето мъже имат добре развита средна част и винаги започват тренировката за гърди с нея, но имат слабо развита горна част, която предава един не много красив вид на тялото. За да се очертаят добре гърдите и да растат е нужно пропорционално да ги тренирате, ако забележите, че горната част изостава и не се оформя добре, започнете вашата тренировка за гърди с нея. Ето как може да протече вашата тренировка за гърди, за да оформите красива горна част на гърдите.

 

Упражнения за гърди – вдигане на щанга от полулег

Използването на лежанки е от т.нар. базови упражнения за гърди. Добре е да започнете тренировката с него и да използвате максимално тежести. Упражненията с лостове помагат да се вдигне по-голяма тежест, стимулират растежа на мускула. Направете 4 серии. Ако усетите, че можете да правите повече от 10 повторения увеличете тежестта, по-голямата тежест стимулира мускула да расте.

Упражнения за гърди с дъмбели

Упражненията за гърди с дъмбели дават ново чувство и нов вид натоварване в гърдите. При дъмбелите се използва по-голям ъгъл на вдигане, който дава едно коренно различно сцепление и натоварване. За да тренирате горната част на гърдите е нужно да използвате пейка с наклон. Определете сами наклона, ако усетите натоварване в делтоидния мускул намалете наклона на пейката, така ще тренирате само и единствено горната част на гърдите.

Упражненията за гърди с дмбели не позволяват да се използват екстремни килограми, това не бива да ви притеснява. Опитайте се да спазвате дъговидното движение при вдигане.

Започнете вашата програма с тези упражнения за гърди и само след две седмици ще усетите увеличаване на силата в гърдите и промяна в обема на мускула. Имайте в предвид, че за да расте мускула той има нужда от стрес. Сменяйте програмата през 4 седмици, ако сте достигнали до определено плато.

Освен упражнения, за да помогнете на мускулите да растат е нужно и добро хранене (храни богати на протеини). Протеиновите шейкове и аминокиселините допълнително могат да подпомогнат усилията ви за израстване в областта на гърдите. Ако сте решили да пиете хранителни добавки ви препоръчваме да използвате BCCA и L-глутамин в началото, а да не залитате към химията!

Упражнения за гърди

578
com_content.article
(2 гласа, оценка 3.00 от 5)
Упражнения за горна част на гърди3.00 от 5 от общо 2 гласували.