You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Гъбички по ноктите на краката

гъбичкиГъбичките могат да причинният появата на инфекциозно заболяване в различни части на тялото - лишеи по кожата, проблеми в дихателната система, гъбички между пръстите на краката или да причинят увреждане на кокетната пластинка на пръстите. В медицината появата на гъбички по ноктите на краката се обозначава като онихомикоза.Проблема с гъбичките по ноктите на краката е често срещан особено при хората в по-напреднала възраст (40+) където честотата на срещане на гъбички по ноктите е 18-40%.

Гъбички по ноктите на краката същност
Появата на гъбички по ноктите обикновено е в резултат на друга гъбична инфекция, най-често на кожата или гъбички намиращи се между пръстите на краката, ето защо ако забележим, че сме нападнати от гъбички веднага трябва да започнем лечение без значение колко безобидно ни изглежда и да се надяваме да мини от самосебе си.

Гъбичките по ноктите се развиват дълго време преди да забележим, че сме заразени. Обикновено в началния етап може да бъде засегнат само единия крак, само един от пръстите. Добре е след баня да оглеждате ноктите и най-вече крайните части на пластинките, от където започва болестта. С напредване на развитието на гъбичната инфекция се засягат все повече нокти на краката и все по-големи участъци от тях.

 

Гъбички по ноктите как да ги разпознаем

Много е важно при първи симптоми на гъбички да вземете адекватни мерки за лечението. Особено в сила е това когато имате гъбички между пръстите на краката, защото те лесно преминават върху ноктите, а гъбичките по ноктите много трудно се лекуват. Първите симптоми, че имате гъбички по ноктите това е потъмняване в ръбовете на кокетната пластинка. Първоначално това се наблюдава само на нокътя на единия пръст но след седмица вече този симптом се наблюдава на всички нокти по краката, защото микозата се е разпространила.

С напредването на заразата се изменя кокетната повърхност, тя става набраздена, напукана и често цялата плочка е в един цвят, не може да се разпознае дори леглото на нокътя. Това е тежка форма, ако продължават болните да не предприемат мерки за лечение на гъбичките нокътя започва да се нацепва и деформира. В най-тежки форми, човек може да загуби нокът. ТОВА НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА.

Гъбички на ноктите на краката лечение

Справянето с гъбичките е сложен процес. Може да се опитате да се справите сами с проблема, но това ще е трудно. Като начало може да пробвате да мажете два пъти на ден ноктите на краката със спирт, това трябва да спре развитието на гъбичките. Правете поне 3 пъти седмично вани на краката със соли.

Ако това не помогне добре е да прибегнете до изпитани и доказани средства за лечение на гъбички по ноктите. Широко рекламираните средства, който гледате по телевизията може и да не окажат задоволителен резултат, поради тази причина е добре да се консултирате с вашия фармацевт, кое средство според него е най-добро при гъбички.

Ако нищо не помага най-добре е да се консултирате с дерматолог, който да назначи специално лечение, често лечението на гъбички става с медикаменти, които се приемат перорално. Причината за това е, че появата на гъбички най-често е в резултат на промяна на pH на кожата.

Гъбички по ноктите на краката

 

579
com_content.article
(2 гласа, оценка 3.50 от 5)
Гъбички по ноктите на краката3.50 от 5 от общо 2 гласували.