You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Билки при болки в бъбреците

bybreciАко изпитвате болки в бъбреците или имате проблем с пикочните пътища може да пробвате лечение с помощта на билки.  В съвременния свят повечето хора са свикнали да приемат различни хапчета за какви ли не болки, без дори да се замислят, че природата е създала идеалното лечебно средство - билки. При болки в бъбреците се използват предимно билки с противовъзпалителни и антибактериално действие.


Използването на билки при болни бъбреци и възпаление на пикочопроводите не е метод за лечение използван само от народните лечители, този метод се използва и от много лекари, защото различните заболявания на бъбреците и цялостната отделителна система са упорити и много често се налага профилактика, а най-добрата профилактика е с билки!

Причините за болки в бъбреците може да са различни, от камъни в бъбреците до инфекция. Що се отнася до инфекциозните заболявания в отделителната система те са характерни с продължително протичане, последователно възпаление на различни части от отделителната система. Много от инфекциите водят до нарушаване на функцията на бъбреците и силни остри болки.

Здравите бъбреци и отделителна система са важни за общото здраве на човека, защото чрез отделителната система се изхвърлят голямо количество токсини, а при заболяване на този отдел от човешкото здраве количеството на токсините в организма се повишава, а това е условие за развитие на други заболявания засягащи други системи.

 

Полски хвощ при проблем с бъбреците

Полския хвощ е една малко позната билка, защото все още не комерсиализирана, няма направени чудотворни продукти от нея. Но употребата на тази билка може значително да облекчи болките в бъбреците и е идеално профилактично средство. От билката се приготвят настойка.

2 супени лъжици от билката се запарват в кипяща вода. След 30 минути течността се отцежда, долива се вода до изходния обем. Приема се по около 100 мл, три пъти на ден.

Мечо грозде при проблем с бъбреците

Тази билка също е много полезна при профилактика на отделителната система тя има много добре изразено мочегооно действие и силно противовъзпалително действие. Когато се използва тази билка трябва много да се внимава с дозировката, защото може да бъде опасна за здравето.

За приготвяне на настойка от мечо грозде се използват листата на храста, приготвя като супена лъжица от листата се залива с кипяща вода. Сместа се третира на водна баня за 15 минути. След престой от 45 минути на стайна температура се отцежда, долива се вода до изходното количество. Приема се на три пъти, половин час след хранене.

Има още билки с доказано действие за намаляване на уринарните инфекции една от най-популярната и най-вече сред жените това е червената боровинка (Vaccínium vítis-idaéa) също така билката носеща името ортосифон (Orthosiphon stamineus).

Почти всеки народен лечител ще ви препоръча за профилактика да използвате комбинация от две или три билки или да сменяте употребата на билката сред седмица или две.

Билки за бъбреци

582
com_content.article
(3 гласа, оценка 3.67 от 5)
Билки при болки в бъбреците3.67 от 5 от общо 3 гласували.