You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Натурални сокове или домашни фрешове

freshПочти от всеки ъгъл ни дебне реклама на здравословни храни и напитки, истина ли са обаче те или е по-добре да направим домашен фреш ? Разбира се, че е много по-добре да си приготвим сами в домашни условия прясно изцеден сок, който няма да съдържа консерванти и оцветители. Домашно приготвения фреш освен, че има приятен натурален вкус, но е и много добра добавка към вашето здравословно меню.От дълги години се знае, че плодовете са източник на ценни за организма вещества като витамини и минерали, от друга страна в повечето плодове се съдържат голямо количество въглехидрати, което прави консумацията на плодови фрешове прекрасен източник на здравословна енергия за вашия организъм.

 

Кога да пием фреш от плодове

Фреш от плодове може да се пие по-всяко време на денонощието - сутрин, обед, вечер. Но изключително полезна е консумацията на прясно изцедени плодове рано сутрин на гладно, защото стимулира отделянето на стомашни сокове и киселини, което води до увеличаване на количествата на норадреналин в организма, насищането с въглехидрати предава ситос на организма и няма да изпитвате глад. Това е техника прилагана от много жени в борбата с килограмите. Плодовите киселини активират много жизнено важни ензими, които ускоряват изгарянето на мазнини.

Консумацията на плодов шейк е добре да се прави и след тренировка. По време на активно натоварване човешкото тяло се изчерпва от страна на енергия, възстановяването на глюкагона е важна част от метаболизма и важно за здравето на хората, най-чудесния източник на захари това са плодовете, защото тази захар не се превръща в мазнини!

Фрешове през есента и зимата

Може би много от вас си мислят, че най-подходящия сезон за приготвяне на фрешове е лятото, защото има изобилие от плодове, но учените са доказали, че най-полезни за хората в умерените ширини са фрешовете приготвени през есента и зимата. Причината за това е много проста. През есента и зимата се увеличават хората страдащи от простудни и респираторни заболявания. Фрешовете от плодове са богати на витамини и минерали, които увеличават съпротивителните сили на имунната система, така консумацията на един фреш на ден ни дава не само енергия в ежедневието, но и енергия да се борим с болестите.

Рецепта за цитрусов фреш

Един от най-бързите и чудесни фрешове, които може да си направите в домашни условия е микс от половин грейпфрут, един лимон и един портокал. Ако имате желание може да направите фреша под формата на красив коктейл, защото тези плодове имат различна плътност и се оформят в три пласта – оранжев за портокала, бледо жълт за лимона и бледо розов за грейпфрута. Започвайте ежедневното си меню с този коктейл изпълнен  с полезни за вашето здраве витамини без значение от сезона!

Натурални сокове или домашни фрешове

585
com_content.article
(3 гласа, оценка 3.00 от 5)
Натурални сокове или домашни фрешове3.00 от 5 от общо 3 гласували.