You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Липса на желание за секс при жените

seksДори и най-горещите тигрици в леглото в определен етап от живота си губят желание за полов акт. Много от мъжете започват да се притесняват на какво се дължи това и мислят, че вината е в тях и че връзката им леко куца. За да сме в помощ на мъжете ще разгледаме проблема с липсата на желание за секс при жените от психологична и физиологична гледна точка.Преди всичко нека да споменем, че липсата на желание за секс в определен етап от живота са засегнати почти 60% от жените, а сексулозите наричат това състояние сексуална дисфункция. Най-честите причини за липсата на секс е загуба на възбуда, проблем с оргазъма, болка по време на секс, липса на желание, а причината за тези симптоми може да е психологична и/или физиологична.

 

Болка по време на секс


Дисперуния или позната сред жените като болка по време на секс е проблем, който се наблюдава в началото на половия живот, когато вагината на жената все още е твърде свита, възбудата е по-малка в резултат на което момичето изпитва болка. Болка по време на секс се наблюдава и при жените в периода след менопауза. В този период нивото на хормона естроген е по-ниско от нормално и вагината стои суха.

Появата на болка по време на секс, води до моментално изчезване на възбудата и жената става още по-суха. Тогава секса е неприятен. Ако мъжът настоява в този момент жената да продължи, тя го прави без желание и това води до трайно увреждане на психиката и настъпване на сериозна сексуална дисфункция.

РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА: Ако усетите, че вашата приятелка, годеница, съпруга изпитва болка по време на секс проверете овлажняването във вагината, предложете и да използвате изкуствени овлажнители - лубриканти. Това ще намали триенето и болката, в първите няколко сексуални акта след дефлорирането на момичето, добре е партньора да използва пръсти, за да достави максимално удоволствие и да се покажи на момичето, че секса е красива проява на любов. Нужно е търпение!

Проблем с оргазма

Или още по-конкретни ако трябва да сме липсата на оргазъм при полов акт при жената е сериозен проблем, който намалява желанието на половинката ви да прави секс с вас. Причините за липса на оргазъм при жените най-общо и грубо може да поделим на два вида - първичен (жената никога не е изпитвала оргазъм) и вторичен (жената не може да достигне до оргазъм със сегашния си любовник/съпруг).

Оргазма е максималното удоволствие при мъжа и жената. Той идва като спасителен дар след силното потене и старание. По време на оргазъма се отделя хормона ендорфин, който ни кара да изпитаме уникално неземно изживяване, това е и причината жените и мъжете да търсят сексуални изживявания. При липсата на оргазъм остава само активната мускулна дейност, а това изнервя партньора. Желанието за достигане до оргазъм е много силно и често подобни жени изневеряват или се самозадоволяват.

Значението на оргазъма при жената е спорен въпрос, според много жени, те се наслаждават на секса с партньора дори и без да изпитат оргазъм, но повечето споделят, че редовното достигане до оргазъм ги стимулира да търсят повторение и потретване на половия акт за една нощ.

РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА: Достигането до оргазъм е съчетание между опит и физиологически дадености. В повечето случай жените споделят, че размера няма значение, но изследванията показват че мъжкото достойнство с размери над 15см. е най-желано и жените достигат най-голямо удоволствие. Ако съдбата ви е ощетила от тази гледна точка замислете се за алтернативи - пръсти и език, които да възбудят максимално жената и да я докарат до оргазъм. Съветите на кама сутра са идеални за мъжете и жените, не се притеснявайте да експериментирате. Може да попитате вашата партньорка в коя поза и е най-приятно. Запомнете секса не е само ръчкане!

Липса на желание за секс след раждане

След раждането, колкото и да е странно много жени предпочитат да не правят секс. Тук се наблюдава съчетание между психологическа и физиологическа гледна точка. От една страна жените се притесняват, че вагината им ще е по-отпусната от нормалното и няма да могат да задоволят мъжът си. От друга страна много жени се притесняват от тялото си след раждане, то обикновено е натрупало допълнително количество подкожни мазнини, образували са се стрии и целулит.

РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА: Нужно е да покажете на жената до вас, че не се интересувате от външната опаковка, а от вътрешната, че няма значение как изглежда, защото вие я обичате заради самата нея, а не заради това, че е била слаба и все пак не забравяйте, че жените, които държат на себе си бързо връщат красивия си външен вид.

Секса е важен за всяка една връзка и не бива да бъде подценяван!

Липса на желание за секс при жените

588
com_content.article
(12 гласа, оценка 3.75 от 5)
Липса на желание за секс при жените3.75 от 5 от общо 12 гласували.