You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Упражнения за средната част на гърдите

uprajneniq za gyrdiГърдите са основна мускулна група, която всеки един спортист иска да развие. Големината на гърдите и добрия релеф обаче зависят от правилното изпълнение на подходящи упражнения. За хората, които са нови във фитнес залата е нужно първоначално да изпълняват упражнения за сила, а след това да започнат да изпълняват упражнения за гърди, които да оформят релефа им.


Средната част на гърдите е сред най-лесните за трениране и за това много спортисти и фитнес маниаци предпочитат да тренират нея в резултат на което долната и горната част изостават. Не бива и вие да допускате тази грешка! Средната част на гърдите е важна за обема на мускула, но красиво оформените гърди искат упражнения за всички части.

Добре е всяка тренировка за гърди да ви започва с различна част от гърдите. Примерно първата тренировка за гърди да започне с горна част, следвана от средна и след това от долна. Втората тренировка за гърди да започне с долна и да следва средна и горна, а третата седмица започва със средна. Така ще постигнете максимално натоварване на гърдите и освен сила, ще тренирате и за релеф.

 

Упражнения за гърди средна част

Имайте в предвид, че средната част е най-голямата част от мускула, когато започвате упражненията за гърди с тази част е добре да я натоварите максимално. Започнете първото упражнение от лежанка с прав лост. Натоварете максимално гърдите, сложете колкото можете повече тежести. Направете 10 повторения в следващите две серии направете 8 повторения, а на четвъртата серия направете 6 серии.

Упражнения за гърди средна част 2

След лежанката е време да използвате ъглите за максимално натоварване на средната част на гърдите. Използвайте права пейка и дъмбели. Това упражнение натоварва мускулите на гърдите по коренно различен начин. Използвайте отново максимални тежести. Добре е да имате приятел или колега във фитнеса, който да следи дали изпълнявате правилно упражнението. Трябва да изписвате правилна дъга, а в горната част да долепяте дъмбелите. Направете 4 серии.

Тези две упражнения са абсолютно достатъчни да накарате средната част на гърдите да расте. Запомнете, че мускулите растат само, когато са под напрежение. Осигурете им максимално натоварване и добра почивка съчетано с храна богата на протеини, това ви гарантира, че ще изгради перфектни мускули на гърдите.

Упражнения за гърди

594
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Упражнения за средната част на гърдите5.00 от 5 от общо 1 гласували.