You are here::
<
 
 
 
 
 
 

По-бърз растеж на косата с подходящи храни

коса и стилАко косата ви е изтощена, струва ви се че расте по-бавно или просто няма обем, тогава е време да се замислите с какво точно я храните. Много жени не се замислят какво ядът, спазват различни строги диети, които влияят неблагоприятно на тяхното здраве и красивия им външен вид. Здравословното и рационалното хранене е от първостепенно значение за растежа на косата, за нейната структура и обем.

Плодове полезни за косата

Ако косата ви има нужда от подхранване, добре е да и осигурите естествен прилив на витамини. Може би сте чували за продукта тривитаминол. Много популярен сред жени, а маските за коса с тривитаминол имат голям успех в подхранването на косата. Но не е нужно да търсите помощни средства и маски за коси, за да подхраните косата си, нужно е само да се храните пълноценно.

Увеличете приема на витамини от плодовете и зеленчуците. За да расте косата ви по-бързо имате нужда от витамините А и Е. Най-ценния източник на витамин А безспорно е моркова, но в много плодове също се съдържа този витамин във високи количества. От родните плодове богати на витамин А това са кайсии и праскови. В тропичните плодове портокали и грейпфрутите са безценен източник на този витамин. Източниците на витамин Е са предимно маслодайни растителни култури в България най-ценния източник на витамин Е това е слънчогледовото семе.

Ако искате косата ви да расте по-бързо увеличете приема на горе споменатите плодове и зеленчуци. Добра идея е да набавите минерални вещества като калций, магнезий и фосфор. Освен за здрави зъби и кости тези минерали спомагат и за правилната структура на косата. Източниците на тези минерали са отново много плодове и зеленчуци, но също така и мляко и млечни продукти, яйца и месо.

Белтъка е важен за косата

Може би някои от вас знаят, а други не но косата е изградена от белтъка кератин. За да имате красива коса със здрава структура е нужно да приемате достатъчно количество белтъци. Ако сте на диета добре е да проверите, колко здравословна е тя. За жената е прието да се приема по 1.5г. протеин на 1 кг тегло т.е. ако сте 50 килограма трябва да приемате 75гр. протеин всеки ден, без значение дали сте на диета за отслабване.

Лесно набавяне на полезни вещества за косата
Една от най-големите тайни за красива коса това е сутрешното хранене. Ако искате косата ви да расте по-бързо и да има прекрасен обем ви препоръчваме следното меню за закуска.
Фреш от 1 портокал – на гладно
50гр. мюсли (30% плодове) с 250гр. кисело мляко – 30 мин. след фреша

За едно по-щастливо и усмихнато утро.

595
com_content.article
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
По-бърз растеж на косата с подходящи храни5.00 от 5 от общо 2 гласували.