You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Избелване на зъби с природни средства

izbelvane na zybiКрасивите бели зъби са дар, който човека на 21в. цени много. Но белотата на зъбите с годините намалява. Причината за пожълтяването на зъбите и загубата на брилянтния бял цвят са много, сред най-честите причини това са различни химични агенти, които се използват за пречистване на водата. Налепи по зъбите, образувана зъбна плака и не на последно място редица вредни навици като - пушене на цигари, пиенето на кафе, консумацията на храни с много оцветители и прочие.


Стоматолозите предлагат различни иновативни методи, които да върнат белотата на нашите зъби. Ефекта безспорно е много голяма, дори само едно почистване на зъбната плака повишава белотата на зъбите с поне два тона. В интернет могат да се намерят и различни средства за избелване на зъби, с които също се постигат добри резултати, но понякога не е нужно да храчим камара пари, за да постигнем избелване на зъбите, когато е достатъчно да променим някои от навиците си и само след 4 седмици може да постигнем по-бели зъби.

 

Вода и сол за избелва зъбите

Един от старите народни методи, за премахване на зъбна плака и стягане на венци е използването на вода с разтворена в нея обикновена готварска сол. С водата се жабуркат зъбите интензивно и след това се изплюва. Правете тази процедура поне веднъж в месеца, ако искате да постигнете избелване на зъбите.

Лимона избелва зъбите

Един много стар трик е използването на лимон за избелване на зъбите. При тази природна стратегия за бели зъби се използва кората с малко от вътрешността на лимона. Зъбите се натъркват хубаво с лимона, а след това се изплакват. Тук важна роля играе плодовата киселина. Имайте в предвид, че този метод за избелване на зъбите е силен, но плодовата киселина може да увреди зъбния емайл и да ви доведе до появата на кариес.

Ягодите също избелват зъбите

Освен много вкусни ягодите се използват в различни продукти за избелване като кремове за избелване на кожата, премахване на белези дори и в някои от продуктите за избелване на зъби. В ягодите също се съдържа плодова киселина. Ако искате да избелите зъбите си с този плод е нужно да го намачкате до кашичка и да го втриете в зъбите си. Може да добавите малко количество от ягодовата каша към пастата за зъби.

Избелване със сода за хляб

Може би едно от най-мощните средства за постигането на бели зъби е използването на домашна сода. Тя наистина има уникално избелващ ефект, но е и много опасна. Абразивните в нея разяждат зъбите, поради тази причина, ако решите да използвате сода за избелване на зъбите бъдете разумни и не злоупотребявайте с нея.

Консумацията на някои плодове могат да помогнат в борбата със жълтите зъби такива плодове са ябълките, лимоните, грейпфрута, портокалите. Някои зеленчуци също могат да са полезни, когато искате по-бели и красиви зъби водещите са краставиците и тиквичките. По правило колкото по воднист е един плод или зеленчук толкова по-хубаво почиства зъбите.

Избелване на зъби

596
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Избелване на зъби с природни средства5.00 от 5 от общо 1 гласували.