You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Отслабване в корема с упражнения

korem otslabvaneПлоския корем като на манекените в списанията е желан, както от мъжете така и от жените, но постигането му често се оказва мисия невъзможно и много от хората се отказват още преди да се появи първия ред плочки. Да се постигне отслабване точно в тази област е наистина много трудно, но не и невъзможно.

 

Отслабване в корема с кардио

Кардио упражненията са най-ефективните упражнения за отслабване. С тях се постига цялостно намаляване на килограмите. Типични кардио упражнения са каране на колело, бягане, плуване, упражнения на степери и прочие. Тези упражнения са с висока интензивност и натоварват сърцето то бие учестено, а потта се стича от цялото тяло. Без кардио няма да постигнете отслабване. Добре е да се прави поне 30 минути от тези кардио упражнения на ден за да има резултат.

Упражнения за коремни преси

Кардио упражненията помагат да се изгорят подкожните мазнини и да могат да се видят плочките, за да се оформи хубава преса, особено в сила това е за мъжете, е нужно да се правят упражнения, които да оформят и стегнат коремните мускули.

Повдигане на краката от вис

Всички знаем, че най-трудна за оформяне е долната част от корема. Поради тази причина е добре да започнете тренировката за корем именно първо с упражнения за долна преса. Повдигането на краката от вис е именно такова упражнение. То може да се изпълнява на лост или успоредка.

Римско столче за цялостна преса

Римското столче е много добър уред за оформяне и стягане на корема, при цялостно изпълнение се натоварват всички части на коремната преса, но повечето от хората, предпочитат да работят за долната част и пренебрегват средната и горната част на този уред.

Коремни преси на лежанка

Коремните преси на лежанка са добро упражнение за горната част на корема. За да се оформят красиви мускули на горната преса е нужно да правите четири серии с много повторения от порядъка на 50-60. Тука не се прави цялостна коремна преса, а се люлеете на лопатките.

V-Столче

Това упражнение също помага за отслабване и оформяне на корема. За да има ефект от него трябва да се изпълнява бързо. За правилно изпълнение застанете на хоризонтална пейка, наведете леко тялото на зад, а краката повдигнете леко към тялото. Едновременно се опитайте да доближите тялото и краката в една средна точка. Ефекта от това упражнение е много силен.

За да постигнете реално отслабване и да оформите красива преса ще е нужно да консумирате правилни храни – по-малко въглехидрати и мазнини и повече храни богати на протеин.

Отслабване в корема

598
com_content.article
(5 гласа, оценка 5.00 от 5)
Отслабване в корема с упражнения5.00 от 5 от общо 5 гласували.