You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Защо миришат краката

mirizma ot krakata

Един от основните проблеми на мъжете и жените, който остава неразрешим това е лошата миризма от краката и ако докато носим обувки или маратонки този проблем остава прикрит, то когато събуем обувките и сме в затворено помещение лошата миризма от краката няма как да бъде скрита, ако и вие се питате защо миришат краката ще се опитаме да отговорим на този въпрос.

 

Лоша миризма на краката в резултат от появата на гъбички

Една от най-често срещаните причини за лоша миризма от краката това са гъбичките.  Лошата миризма от краката е един от основните симптоми на гъбички, но има и още като парене и сърбеж на пръстите на краката, поява на нацепване най-често между пръстите, също така, често гъбичките от пръстите на краката преминават по ноктите и водят до деформация или промяна на цветът на нокътя.

РЕШЕНИЕ НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ: За да спрат да ви миришат краката в този случай най-добре е да използвате препарати против гъбички. Има лидери на пазара като ламизил, които само за 7 дена успяват да убият по-голяма част от гъбичките, но може да се консултирате и с вашия фармацевт за друго лекарство против гъбички. След около 10 дена ще усетите, че миризмата от краката е намаляла драстично и не се усеща.

Лоша миризма от краката причинена от обувки или маратонки

Втората най-често срещана причина за лоша миризма от краката това е обуването на неподходящи маратонки или затворени обувки, които спарват краката и ги карат да се изпотяват в резултат на това при събуване на обувките миризмата се разнася, а вие се намирате в кофти положение.

РЕШЕНИЕ НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ: Най-добре е да купувате маркови маратонки, те обикновено имат системи или мембрани, които позволяват на краката да дишат в резултат на това краката не се изпотяват и не миришат лошо.

Напуканите пети могат да причинят лоша миризма

В много от случаите когато краката миришат лошо причина за това може да се окажат дълбоките цепнатини в петите. Причината за появата на лиша миризма освен микози в този случай може да се окажи собствена мъртва тъкан. В дълбоките цепнатини освен микроорганизми остава и отмряла кожа, която с времето може да доведе до поява на лоша миризма от краката.

РЕШЕНИЕ НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ: Използвайте кремове за напукани пети, те ще облекчат симптомите, ще намалят пукнатините и ще заздравят кожата на краката. Добре е веднъж седмично да правите вана за крака с ароматни соли това ще облекчи кожата, ще намали напукванията и ще помогне на краката ви да миришат по-хубаво.

Защо миришат краката

600
com_content.article
(2 гласа, оценка 3.50 от 5)
Защо миришат краката3.50 от 5 от общо 2 гласували.