You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Започва сезонна на настинките

nastinkaКогато есента дойде и температурите се понижат много хора започват да изпитват неудобствата на есенната настинка. Тя се изразява в главоболие, загуба на сън, запушен нос, болки в  гърлото, сърбеж в ушите и най-вече отпадналост, кашлицата и киханията са верен приятел на настинката и неприятел на човека.


За да се предпазите от нежелани болести през есенния сезон е добре да спазвате няколко прости правила.

 

Топлите дрехи предпазват от настинка

Ако все още ви се носят дрехи с къс ръкав е добре да се замислите. През  есента времето е своенравно ту пече слънце и ви е топло, ту духа вятър и ви е студено. Безспорно обаче, по-добре да ви е топло от колкото студено. Това ще предпази организъма ви от изстиване и мъчителни 10 дена с хрема.

Топли напитки, не на газираното

Ако обичате да излизате по заведения, добре е да обмислите какво ще пиете. Студените напитки са перфектни за късната пролетя, за лятото и ранната есен, но когато застуди е по-добре да си поръчате по-топли напитки като чай, како, мляко, нескафе и прочие. Студените напитки и най-вече газираните студени напитки дразнят гърлото, способстват за неговото зачервяване и появата на т.нар. магарешка кашлица, ако искате да се предпазите от настинка през есента препоръчваме ви да избягвате консумацията на студени напитки.

Витамини срещу настинка не само през зимата

Добре е да започнете да подготвяте организъма си за тежката и сурова зима. Започнете да консумирате по-голямо количество плодове, те са незаменим източник на витамини, които да стимулират и калят имунната система. По този начин ще увеличите съпротивителната си сила срещу грип и настинка.

Настинка

 

602
com_content.article
(5 гласа, оценка 4.80 от 5)
Започва сезонна на настинките4.80 от 5 от общо 5 гласували.