You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Красива усмивка, но КАК

zybiМоже би сте забелязали, че хората, които се усмихват широко са по-добре приемани в обществото, по-харесвани и със сигурност имат по-голям успех в живота. И точно обратна е ситуацията сред хората, които не се усмихват. В България много хора имат дентални проблеми, които не им позволяват да се усмихнат широко, да се разсмеят на глас, а това създава и психически проблеми – притеснение, срамежливост и прочие.

Днешната статия е посветена на хората, които искат да имат красива усмивка и най-вече как да го постигнат ще разгледаме няколко дентални проблема, които са сред най-срещаните в България – липса на зъб, разместени или неправилно подредени зъби и пожълтяване на зъбите.

Липса на зъб
По-данни на НСИ почти всеки трети българин е изгубил поне един зъб до 18 годишна възраст и поне втори до 28 годишна възраст. Това е сериозен проблем – Българина не обича да ходи на зъболекар и отива само когато това е крайно наложително (а най-често тогава вече е късно да се лекува зъба и се налага да бъде изваден). Най-често първо се разваля 6 горен зъб, защото е най-силно натоварен, последван от съседните или долните зъби. Шестия зъб не е от голямо значение, за красивата усмивка, но има важно значение за дъвкателните възможности.

Ако имате широка усмивка, то 6 горен зъб е възможно да се вижда, тогава е добре да се направи мост, който се закрепя за съседните зъби. Самия мост, стои напълно естествено (зависи и от това колко е добър зъболекаря). И никой освен вас няма да знае, че това не е вашия зъб. (Цената е около 150лв.).

Доста по-сложен е проблема когато някой, от по-предните зъби липсва. Тогава варианта с моста също може да се приложи, но не е много подходящ. Една доста по-модерна алтернатива е имплантен зъб. Процедурата е доста по-скъпа един зъб с винт е около 1000-1500лв. Но ефекта е уникален.

Разместване на зъбите
Неправилната подредба на зъбите може да е започнала от детска възраст при подмяната на млечните зъби с постоянни. Обикновено предните зъби на долната челюст при хората са разместени и не симетрични, но те не са проблем, защото рядко се виждат, по-сложно е с горните предни зъби и най-вече кучешките зъби. Ако в ранните години не са взети навременни мерки, това може да остави трайни проблеми не само психически, но и храносмилателни. В детските години се използват шийни, които пристягат и подравняват зъбите, ако обаче вече сте минали младежките години, не е страшно може да използвате специално апаратчета, който подравняват зъбите. Неудобството е че се носят нощно време, но все пак красивата усмивка си заслужава.

Жълти зъби
Това е един от  най-честите проблеми, пожълтяването на зъбите може да се дължи на няколко фактора – тютюнопушене, честа употреба на ниско качествено вино, консумацията на кафе кола и т.н. Зъбния камък играе важна роля в пожълтяването на зъбите.

Избелването на зъбите е процес в който преди всичко трябва да ограничите вредните навици.

Като начало ви препоръчваме да почистите зъбния камък. Процедурата не е скъпа струва около 30-40лв., в следващите няколко дена зъбите остават много чувствителни!

Може да използвате и избелване на зъбите със ZOOM лампа процедурата гарантира изключително бели зъби, но за съжаление все още е доста скъпа.

Подходяща алтернатива за избелване на зъбите са домашните системи за избелване на зъбите за една от тях може да прочетете на следния линк: Brilliant smile за красиви и бели зъби

615
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Красива усмивка, но КАК5.00 от 5 от общо 1 гласували.