You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Маски за коса

maska za kosaКрасивата коса е символ за подържаната жена. Но красивата и добре подържана коса се постига много трудно, понякога изтощената коса е символ, че организма има недостиг на минерали или витамини, а не рядко и липса на витамини. В такива случай се налага за да запазите красотата на косата да използвате различни маски за коси.


Маска за подхранване на коса със зеленчуци
Основния зеленчук в тази маска за коса е зелето. Приготвянето на тази маска става със смесването на семена от зеле и магданоз, от двата зеленчука се слагат по равно семена. От сместа се вземат 2 ч.л. те се заливат с 300мл. вряща вода. Добре е да направите тази процедура в термус. Така получената настойка е необходимо да престои поне 8 часа. Заради това е най-добре да направите тази маска (лосион) вечерта и да го използвате на сутринта. След 8ч. прецедете настойката и я смесете със сто милилитра пресен сок от зеле. Получената отвара я съхранявайте на хладно. С така получения лосион за коса се втрива в кожата на главата престоява се около половин час след, се измива.

Маска за блясък на косата
за тази маска за коса са необходими листа от брязд и коприва.
100 грама брезови листа и също толкова количество листа от коприва се нарязват на сито и се слагат в съд с вода, който се оставя в продължение на 15 минути да ври на бавен огън. След изтичането на тези 15 мин. съда се сваля от котлона и се оставя да изстине от само себе си при стайна температура. Получената настойка се прецежда и се разрежда с 2л. вода. С получения лосион се изплаква косата.

Маска за изтощени краища на косата
краищата на косата са изключително проблемни за много от жените ето и една маска за тях.
Необходими продукти за тази маска са:
1 ч.л. мед
1.ч.л. оцет
2.ч.л. масло от покълнала пшеница
Начин на приготвяне на маската:
Продуктите се смесват след като ги смесите маската е готова. нанесете я върху косата и след 30 минути се отмива много внимателно с топла вода.

 

Маски за коса

61
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Маски за коса0 от 5 от общо 0 гласували.