You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Как да си направим детоксикираща напитка

sok dinqКак да си направим детоксикираща напитка
През летните месеци имаме нужда от повече течности, източници на енергия, а защо да не съчетаем всичко това в една напитка, която освен всичко останало ще детокскира и организма ни. ДА! Всичко това е възможно.


Един от любимите червени плодове символ на лятната прохлада е динята. Динята е основен участник в нашия коктейл за детоксикиране и разхлаждане през лятото, защото има антиоксиданти свойства съчетани със способност да помага при редуцирането на теглото и не съдържа мазнини. Същевременно динята е богата на фибри, калций, калий и желязо и не на последно място е богат източник на провитамин А и витамин C.

Втория компонент, който ще използваме в нашия коктейл за разхлаждане през лятото е кокосовата вода. За нея се говори все по често и все по-хубави неща, защото кокосовата вода е изключително богата на витамин C , подсилва имунната система на организма, подобрява метаболизма, поддържа тонуса и регулира сърдечната функция.

 

Необходими продукти за коктейла

400гр. Диня
1 чаша кокосова вода
1/2 лайм
3-4 листа мента
лед

Начин на приготвяне
Динята заедно със семките се поставят в блендера (в семената от динята се крият много полезни вещества), в блендера се добавят още кокосовата вода (нея може да я намерите в почти всеки биомагазин), лайма се изцежда и добавя в блендера последното което се поставя в блендрера е ледът. След като пасирате съставките излейте напитката в коктейлна чаша и доукрасете с листата от мента.

детоксикираща напитка

 

622
com_content.article
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Как да си направим детоксикираща напитка4.00 от 5 от общо 2 гласували.