You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Салата айсберг за отслабване

салата айсбергСалата айсберг за отслабване
Този зеленчук е широко познат и обичан от редица Европейски държави, но едва от две три години е познат и на родния пазар. Въпреки, че е сравнително нов зеленчук  той бързо печели популярност сред родните домакини съобщава онлайн изданието Tq-jenata.comПопулярността на този зеленчук, който се числи към семейството на марулите се дължи не само на вкусовите му качества и хрупкавите му свойства, но и на големите благини, които получава човек от консумацията му особено, когато иска да спазва диета за отслабване.

 

Отслабване със салата айсберг

Салата айсберг, както българския си роднина зелената салата е изключително богата на вода – водното съдържание е 91%, съдържанието на калории е нищожно, а мазнините въобще отсъстват от този зеленчук. 

От друга стана салата айсберг е богата на фибри, което дава чувство на ситост в стомаха. Освен на фибри зеленчука се отличава с високо съдържание на витамин Е и К. Съдържанието на витамин C е сравнително ниско. От минералите добре застъпен в този зеленчук е желязото, което го прави перфектния зеленчук в диетата на хора страдащи от анемия. Освен това редица диетолози препоръчват салата айсберг на жените в напреднала бременност.

„Ледената” салата е полезна и за обикновените хора. При редовна консумация се намалява значително риска от рак на дебелото черво и стомаха. Редовното консумиране на салата айсберг помага за намаляване на подуването в стомаха и излишните киселини, а ако сте на диета за отслабване добавянето на този зеленчук ще ви помогне да се приборите с глада.

Салата айсберг

 

629
com_content.article
(3 гласа, оценка 4.33 от 5)
Салата айсберг за отслабване4.33 от 5 от общо 3 гласували.