You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Колко често трябва да се храни новороденото бебе

novorodeno bebeКолко често трябва да се храни новороденото бебе
На дали има по-голямо щастие от това да станеш майка за първи път. Но с раждането на първата рожба, жените се сблъскват с непознати за тях досега грижи и проблеми за решаването – отглеждането на един нов живот.  Един от най-важните моменти при новородените бебета това е правилното хранене.

 

Храната е извор на живот

През деветте месеца на бременността бебето се е хранило през пъпната връв в майчината утроба. След срязването на пъпната връв и първото проплакване тази връзка се губи и единствения начин за хранене това е от кърмата на майката. Всяко новородено бебе има инстинкт за сучене, който помага за захранването на малкото слънчице още след раждането.


През първите дни, още след раждането новороденото бебе се храни почти през 20-30 минути. Причината за това е, че майката все още не е свикнала правилно да кърми малкото бебе, а и то още не е свикнало да сучи добре. След първата седмица навиците на родилката и бебето стават по-добри, а новороденото започва да се храни през сравнително ранен интервал от време. Обикновено кърменето се случва през два часа през деня и на около 3 часа вечерта. С развитието на вашето дете кърменията стават по-нарядко, защото то приема достатъчно кърма и стои сито. След като бебето прогледне е възможно нощните кърмения да станат по нарядко.

Давайте храна на новороденото винаги, когато пожелае. Едни от типичните признаци, че новороденото е гладно това е силния рев, а пелената му е чиста, лапане и сукане на ръчичките тествайте вашето новородено бебе дали е гладно като му подадете към устата пръст ако започне да сучи то по-добре да го накърмите.

Отслабване на новороденото през първата седмица на раждането
Много майки се притесняват от факта, че след първия преглед  при лекар след изписването бебето е загубило няколко грама. Това е нормално и не бива да се притесняват родителите в следващата седмица бебето ще започне да наддава и буквално да расте пред очите ви.

новороденото бебе

 

633
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Колко често трябва да се храни новороденото бебе5.00 от 5 от общо 1 гласували.