You are here::
<
 
 
 
 
 
 

От какво пожълтяват зъбите

жълти зъбиОт какво пожълтяват зъбите
Всеизвестен факт е че българина е с изключително ниска устна хигиена. Според  80% от нашите сънародници грижата за устата приключва с миенето на зъбите.  Истината обаче е, че дори да си мием  зъбите по 2 пъти на ден те не са достатъчно защитени.

Пожълтяване на зъбите

Един от основните проблеми на голяма част от хората това е пожълтяването на зъбите. Всички ние искаме да имаме бели зъби като звездите от филмите и това може да се постигне стига да знаем от какво пожълтяват зъбите!

Цигарите враг №1 на белите зъби
Най-големия враг на красивата усмивка безспорно това са цигарите и най-вече никотина. Пушенето на повече от 5 цигари на ден води до отлагане на никотин върху емайла на зъбите, а благодарение на плаката никотина се натрупва по-повърхността на зъбите и те стоят жълти.

Оцветители в храните
На второ място сред опасните вещества водещи до пожълтяване на зъбите това са оцветителите в храните. Голяма част от тях се отбелязват с буквичката Е и цифра. Доброто разбиране на т.нар Е е важно не само за белите зъби, но и за здравословното хранене.

Лоши хигиени навици
На трето място е лошата домашна хигиена на зъбите. Добре е зъбите да се мият два пъти на ден с помощта на четка и паста за зъби, и поне веднъж седмично с конец за зъби. Много от хората забравят да си измият зъбите вечерно време след хранене така дават шанс на различни бактерии да се развият и поставят зъбите си пред заплаха не само да пожълтеят, но и да се появят кариеси.

Проблема с венците
Болните венци се отразяват и на зъбите. Кървящите венци и развитието на парадонтоза са сред основните причинители на лош дъх в устата, но и оцветяването на зъбите в жълт цвят. За да успокоите венците използвайте подходяща паста за зъби и специална четка. Има и редица води за уста, които спомагат за лечение на венците. При влошаване задължително потърсете съвет на лекар по дентална медицина.

Още за красивата усмивка може да прочетете на:
Избелване на зъби Dr. Fresh специално за пушачите
Brilliant smile за всеки, които иска бели зъби

Пожълтели зъби

 

634
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
От какво пожълтяват зъбите5.00 от 5 от общо 1 гласували.