You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Отслабване с кардио или диета

uprajneniqОтслабване с кардио или диета
През топлите месеци на годината винаги се сещаме за излишните килограми – за увисналите мазнини и кожа. Време е да се вземете в ръце да стегнете тялото и да изгубите натрупаните излишни килограми. Естествения въпрос е как да подходите и кое би имало най-голям ефект за вас диета за отслабване или упражнения за отслабване.

 

Кардио упражнения за отслабване

Упражненията са ефективни с цел изгарянето на калории. Обикновено стандартните упражнения за корем и бедра, които изпълняват жените са за оформяне и стягане. Те не водят до изгаряне на мазнини! За да започнете да отслабвате имено чрез изгаряне на мазнини е нужно да изпълнявате т.нар. кардио упражнения това са тичане, скачане на въже, каране на колело, кростренажор, изкачването на стъпала и прочие.
Най-ефективните упражнения за отслабване безспорно са тичането и скачането на въже. За да има видим ефект и реално отслабване е нужно да ги изпълнявате поне 30 минути, защото през първите 15 -20 минути организма започва да използва лесно достъпните източници на енергия – въглехидратите. След 20 до 25-30 минутна лесните източници на енергия са изчерпани и организма търси нов източник на енергия в лицето на белтъците започва старт на катаболитния процес (тялото се храни от себе си) започва разграждането на мускули и ензими с цел снабдяване на организма с енергия, но белтъците не са ефективен източник на енергия за това при продължително натоварване организма бръква още по-навътре и вади най-добрия енергиен запас а именно мазнините. Едва след 30 минута организма започва да гори мазнините. Ако сте решили да отслабвате с помощта на кардио упражнения добре е да изпълнявате упражненията между 30-45 минути така ще имате най-голям ефект.
Упражненията за отслабване особено за жени е хубаво да се правят сутрин на гладно, така термогения ефект и изгарянето на мазнини е още по-успешно, а метаболизма се забързва. Реално отслабване може да очаквате още след първия месец.

Отслабване с диета

Може би диетата е най-правилния начин за отслабване. Недостатъка и е, че за разлика от упражненията за отслабване тя не води до стягане на мускулите и прибиране на излишната кожа. Диетата е лесен начин за отслабване особено ако е изградена правилно. Всяка диета за отслабване трябва да акцентира върху полезните храни – богати на белтъци, минерали и витамини. Изграждането на правилна диета за отслабване не е лесен процес, защото тя се създава индивидуално за  всеки. Запомнете гладуването не е решение на проблема ви с килограмите!


Отслабване

 

635
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Отслабване с кардио или диета0 от 5 от общо 0 гласували.