You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Отслабване с кисело мляко

otslabvane s kiselo mlqkoКиселото мляко е един традиционен български продукт, който трябва да присъства на масата на масата във всяко едно домакинство.  Българското кисело мляко е популярно не само в България и на Балканите, славата му се простира дори през океаните до познати и не познати кътчета на света. Едни от държавите, които най-много ценят нашето кисело мляко това са японците.

 


Българското натурално кисело мляко е богато на бактерията Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus или известна сред хората като Lactobacillus bulgaricus. Тази бактерия е широко разпространена на територията на страната, когато попадне в прясно мляко и при определени условия протича млечнокисела ферментация, която превръща лактозата в прясното мляко в млечна киселина и превръща прясното мляко в полезното за всички, здравословно и вкусно кисело мляко.

В киселото мляко има и други бактерии като например Streptococcus thermophilus – единствената безвредна за човека стрептококова бактерия.

 

Отслабване с кисело мляко

Редица диетолози препоръчват похапването на кисело мляко (поне една кофичка на ден) това дава сила и запазва организма по-млад по-дълго време. Когато става въпрос за отслабване и прочистване на храносмилателният тракт един от най-добрите продукти безспорно е киселото мляко.

За вашата диета най-добре е да изберете кисело мляко с подходяща масленост. Повечето големи марки предлагат кисело мляко с 0.01% масленост. Преди време обаче нашумя много фалшивото кисело мляко имено с тази масленост на голяма българска фирма, за това е добре да сте предпазливи при избиране на киселото мляко, което ще включите в диетата си за отслабване.

Тайната на отслабването с кисело мляко

Най-добрия режим, който може да спазвате за да постигнете реално отслабване с помощта на този млечен продукт е в началото на седмицата да направите цял ден само на кисело мляко (може и малко плодове към млякото – ябълки, круши) и след още 4 дена отново направете същата процедура. Така в рамките на един месец. Килограмите, които ще свалите са между 2-4 килограма, което е добре.  Но  още по-добре е факта, че освен свалените килограми ще изчистите организма си от токсини и останали плаки по храносмилателният тракт.

Отслабване с кисело мляко

 

638
com_content.article
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Отслабване с кисело мляко5.00 от 5 от общо 2 гласували.