You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Подръчни средства за борба с комарите

комариКомарите - тези насекоми, които тормозят хората от векове са сред най-мразените същества, които се появяват през пролетта и запазват наглото си поведение на тормоз над хората до края на лятото. Особено сериозен е проблема в градовете и селата разположени в близост до големи водоеми - реки, езера и язовири. Комарите смучат кръв, изключително силно дразнят с жуженето си, а на местата където са смучели кръв комарите обикновено се появяват подутини със силен и неприятен сърбеж. Ако и вас ви тормозят комари, а общината не прави нищо, за да намали популацията на тези насекоми ето ви няколко начина да се предпазите от тях, ако нямате под ръка алтоан или друг репелент.

Борба с комарите с каквото можем

1. Валериана са широко използвани таблетки, които успокояват хората и подлудяват котките, но аромата им държи комарите на далече, може да сложите една таблетка валериан и да пуснете котлона. Докато се изпаряват  таблетката валериан, комарите ще стоят на далече. Ако все пак сте попаднали на изключително диви и гладни комари и метода не помогне... може да изпиете едно две хапчета валериан и да приемете съдбата си ...

2. Ако сте сред природата, на палатка, а комарите ви идват вече в повече съберете малко листа от бъз и ги разположете в палатката. Много хора познават благотворното влияние на сироп от бъз върху здравето на човека, но малко знаят, че листата от това растение са използвани в древността за предпазване от комари.

3. Друго растение, което може да ви защити от комари, когато сте на открито това е хвойната. При изгаряне на клоните от хвойна се отделят специфични аромати, които държат комарите на разстояние.

4. Офиката (Sorbus aucuparia) е многогодишно дърво, което се среща в родните гори. Листата на това растение могат да ви избавят от мъките с нахални комари и кръвосмучещите кърлежи. Единственото необходимо е да познавате това растение и да си съберете листа, които да втриете върху кожата.

5.Бабина отвара срещу комарите може да си приготви всеки, като приготви отвара от пелин и вода. Окол една шепа, шепа и половина корен от пелин се вари в 1.5л. вода за около 30 минути. С получената отвара се третира кожата (след като отварата се е охладила)

Комари

640
com_content.article
(3 гласа, оценка 2.00 от 5)
Подръчни средства за борба с комарите2.00 от 5 от общо 3 гласували.