You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Трудно свършване при мъжете – Затруднена еякулация

coolШироко разпространено разбиране е че мъжете свършват винаги, а  за жените достигането до оргазъм е по-трудно. В общо приетия случай е така, но разбира се има и изключения. В повечето случай средната продължителност на половия акт при мъжете е 7-12 минути, а при жените 11-15 минути. Съществува обаче една група мъже, който не могат да достигнат до еякулация дори при продължителна сексуална стимулация над  един час. Тогава се говори за т.нар. заболяване Мъжка аноргазмия.

 

Мъжка аноргазмия

От това заболяване страдат около 5% от мъжете. То се изразява в изключително трудно и рядко достигане до оргазъм изморителни полови актове често сравнявани с маратони.  Причините за Мъжка аноргазмия могат да бъдат много и различни, но се разглеждат главно придобита и вродена аноразмия.

Мечта за повечето мъже е дългия полов акт, който да задоволи половинката им, но мъжете които свършват бавно приемат заболяването си като истинско наказание.  Трудното свършване е проблем и за половинката им, често жените придобиват комплекс, че не могат да докарат половинката си до оргазъм, че не са достатъчно красиви или че не възбуждат достатъчно мъжът до себе си!

Причина за трудно свършване при мъжете

Около 10% от мъжете с  аноргазмия са с вродена (генетична) обремененост.  А при останалите е придобита. Общите симптоми на заболяването освен трудното свършване са, намалена чувствителност на пениса, лесно и бързо свършване при онаниране (самозадоволяване) и др.

Как да свършвам по-бързо

Трябва да знаете, че някои лекарствени средства потискат чувствителността на тялото такива са примерно антихистамините (лекарства използвани при алергия ) също така алкохола забавя и затруднява мъжката еякулация.   Има редица храни, които спомагат мъжете да свършат по-бързо и да имат по-голямо либидо такива са: брокол, магданоз, морски деликатеси.

За да се справите с проблема трудно свършване е нужно да се доверите на партньорката си. Един от най-често прилаганите методи от лекарите психолози за лечение на този проблем е да предложат завързването на очите на сексуалните партньори, като по този начин се намалява страничното разсейване и може да се съсредоточите върху половия акт.
Също така е добре временно да ограничите самозадоволяването, така ще имате по-голямо желание за кулминация.

Преди всичко ако имате проблем с еякулацията е добре да се консултирате с лекар!

Трудно свършване при мъжете

 

644
com_content.article
(15 гласа, оценка 4.13 от 5)
Трудно свършване при мъжете – Затруднена еякулация 4.13 от 5 от общо 15 гласували.