You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Отпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти

zapushen nosОтпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти
Запушения нос е може би един от най-често срещаните симптоми при настинка и грип. С първите по-студени месеци изпитваме некомфорта на носовото говорене, обилния секрет, блокиралия нос заради хремата. За да отпушите запушения нос не е задължително да посягате към капките за нос с ксилометазолин хидрохлорид (който може да бъде много опасен за лигавицата на носа).

 

Бабини рецепти за отпушване на запушен нос

Вода и сол – Един от методите за отпушване силно запушен нос  това е разтвор от вода и сол. С помощта на памук или шишенце от спрей за нос се смръква малко количество от разтвора. След около 5 до 10 мин започва обилно отделяне на секрет от носа. След което дишането през носът се облекчава.

Лук при запушен нос – Един от най-старите методи за отпушване на запушен нос това е лукът. Той действа на слъзните рецептори и е сигурен и верен помощник при блокирал нос. Едната от бабините рецепти е да поставите малко парче лук, за известно време първо в едната ноздра после в другата. Отпушване на запушен нос с този метод е наистина бързо и ефективно.

Отпушване на нос с ракия – Освен традиционна и любима напитка на много българи, ракията е полезна и при много здравни проблеми. Освен за разтривки и сгряване ракията може да ви помогне и да отпушите силно запушен нос. Нужно е да потопите малко парче памук в ракия след това да смръкнете леко. Процедурата не е приятна, но гарантирано помага при запушен нос.

Бабините рецепти за отпушване на нос не са приятни, но са много ефективни и без никакви химични агенти, които да изсушават носната лигавица. Един от големите недостатъци е, че тези методи могат да се прилагат само в домашни условия.

Имайте в предвид, че обикновено запушения нос отминава за около седмица. Ако за този период проблема не е отминал или напротив се задълбочи е добре да потърсите консултация с лекар!

Отпушване на запушен нос

 

652
com_content.article
(6 гласа, оценка 3.00 от 5)
Отпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти3.00 от 5 от общо 6 гласували.