You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Маски за подхранване на коса

kosa maska podhranvaneКосата придава индивидуалност на хората. Едни предпочитат да се виждат руси, други с червени, а трети с кестеняви коси. Косъма на косата е изключително чувствителен както към физични така към механични и химични въздействия. Редица специалисти препоръчват редовното сресване на косата сутрин и вечер, по този начин тя има естествен и красив вид, но по честото разчесване на косата води до механичен натиск и отслабване на структурата на косъма. Безспорен лидер сред изтощителните на коса това с боите, които се явяват химичен дразнител на косъма. Вредно въздействие върху косата оказват и факторите на средата, като замърсеност, прекалена влажност, вятър слънце и други. За да подобрите естествения вид на косата си вие може да приложите някоя от следните маски за коса:Маска за усилен растеж на косата:
Когато косата ви е къса или расте много бавно вие може да използвате следната  маска:
1 с.л. алкохол (най-добре ракия),
2 с.л. зехтин,
1 или 2 жълтъка,
2 лъжици хума

Използването на маската за усилен растеж на косата става като зехтина жълтъцуте и алкохола се смесят, с масажиращи движения получената смес се нанася върху косата. Поставя се шапка за баня, а при липсата и може да се увие найлонова торбичка. След кратък престой косата се измива с хумата.

Друга широко прилагана от много жени маска за коса е с тривитаминол. Ключова съставка  в тази маска за коса е тривитаминол – това е лекарствено средство и може да се закупи само от ветеринарни аптеки. Използва се главно при овцете, като целта е да се стимулира растеж и здравина на вълната на тези животни. Тривитаминола  не е опасен за човешкото здраве, скалпа или косъма на човека. В съставките на тривитаминола се включват витамини А, Е и Д3.

Маска за коса с тривитаминол:
2 с.л. тривитаминол,
Имайте предвид, че посочената маска за коса е за дълга коса в случай че косата ви е по къса намалете количеството тривитаминол!
1 с.л. зехтин,
1 с.л. мед,
2 с.л. кисело мляко;

Начина на приготвяне на маската за коса с тривитаминол е много лесна:
Всички съставки се смесват и от получената смес се намазва цялата коса. Маската е необходимо да престои поне час и половина.

 

6
com_content.article
(3 гласа, оценка 3.67 от 5)
Маски за подхранване на коса3.67 от 5 от общо 3 гласували.