You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Подхранваща маска за коса

podhranvasta maska za kosaЗдравата и красива коса изисква редовни грижи. Редовното миене и разресавне са само една част от задължителните процедури по подържането на косата и не изчерпват всички необходими грижи, които всеки трябва да полага. Подхранването на косата става основно чрез хранителните вещества и витаминните които постъпват в организма с храната и посредством кръвта се разнасят до всички части на тялото включително и косата, но допълнителното подаване на витамини и минерали може и трябва са се прави и чрез подхранващи маски за коса.


Преди да започнем с рецептите за маски, трябва да знаете, че всяка една маска за коса се нанася върху косата, а не се втрива в скалпа. Изключително чувствителна зона на косата са нейните краища, затова на тези места е необходимо да се наблегне. За целта на втриването се използват пръсти или четка за боядисване на коса.

 

Подхранваща маска за коса 1


За първата подхранваща маска са необходими следните продукти: жълтък един на брой, 1 с.л. кисело мляко (най-добре домашно приготвено), прогестерон една ампула (закупува се от аптека) и последната съставка на тази маска за коса е рациново масло, необходимото количество от него е около 25мл.

Начина на приготвяне на тази подхранваща маска за коса е следният: Всички съставки, както бяха изброени по горе се смесват заедно в една купичка, получената смес (маска) се нанася върху цялата коса като се набляга на краищата. Тази маска за коса се втрива и в корените на косата. След като сте разнесли равномерно маската, главата се покрива с плик и се престоява час и половина след което подхранващата маска за коса се измива обилно със вода.

Подхранваща маска за коса 2


Втората маска за подхранване на косата, която ще ви предложим спомага и за по-бързия растеж на косата.
Необходимите продукти за приготвянето на тази подхранваща маска за коса са. жълтък един брой, 1с.л. ракия, Рациново масло (количеството зависи от дължината на косата, ако е дълга използвайте цялото шише).

Начина на приготвяне на тази маска е следният: Сместа отново се смесва до получаването на хомогенна маска.

Начин на използване на тази подхранваща маска за коса е по-специфичен от предната. Налагането на маската става на чиста измита косата, която е още влажна. Подхранващата маска се втрива в корените на косата. Поставя се отново найлонов плик или шапка и се престоява от 1 до 2ч.
след което косата се измива добре със вода и шампоан.

Подхранваща маска за мазна коса


Необходими продукти за тази маска са - яйце един брой, Витамин Б1 1мл, коприва

Начина на приготвяне на подхранваща маска за мазна коса е: Копривата се слага във вряща вода и се оставя да ври на бавен огън около 20 минути след което се взема 100 мл. от получената отвара. Останалите съставки се добавят копривената отвара и се разбъркват добре.
Употребата на тази маска за подхранване на коса е следния. Втрива се в корените на косата, след 1ч. косата се измива с шампоан и се изплаква с останалото количество копривена отвара.

Подхранваща маска за коса

70
com_content.article
(2 гласа, оценка 3.50 от 5)
Подхранваща маска за коса3.50 от 5 от общо 2 гласували.