You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Kакви опасности крият татуировките

tatuirovki tattoТатуировките са писък на модата. Особено в последните 5 години се забелязва бум на желаещите младежи да придобият нов татус на гърба, плешката, шията, пояса или друго място по тялото. Но по последни данни идващи от Португалия се оказва, че татуировките може да се превърнат в нещо опасно ако не се внимава, кой ти я прави.Според португалските лекари опасни са не само постоянните, но и временните татуировки и най-вече тези с черен цвят. Португалските лекари твърдят, че тези татуировки с черен цвят могат да предизвикат доста силна алергия при някой хора. Специалистите посочват данни в които около 5% от хората, които са си направили татуировка потърсват лекарска помощ със симптоми на алергия. Има случай в които след 2 до 3 дена след нанасянето на татуировката около нея се получават екземи.

Опасността от появата на обриви, екземи или други клинични картини след направата на татуировка се крие в част от боите и най-вече използваните бои за временни татуировки. Преди да ви нанесат татуировката е добре да се информирате дали при направата на татуировката ще се използва бои съдържащи химичното вещество парафениленодиамин. Това вещество е разрешено за употреба само в част от широката гама козметични продукти, но специалистите препоръчват да се избягват стоки съдържащи това вещество.

Преди да пристъпите към направата на татуировка обмислете добре варианта дали искате да си направите дали точно това е момента и най-важното направете татуса в легални студия за татуировки, където може да получите гаранция за качествени и сигурни продукти.

 

74
com_content.article
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Kакви опасности крият татуировките5.00 от 5 от общо 3 гласували.