You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Красив тен през лятото

ten na kojataС наближаващото лято всеки започва да мисли за море, вълни, плаж и забавление. През летните месеци е и времето на всеки човек да се сдобие с един наистина красив бронзов тен. Най-продължителния спомен от пребиваването на морето, който спомен е видим и за всички останали това е красивия загар на кожата. За да имате обаче красив и здравословен тен е хубаво да спазвате няколко прости правила.


Солариум
Изключително разпространен и модерен метод с който може да се сдобиете с качествен и хубав тен дори и през зимните месеци. За да подготвите кожата си за силните слънчеви лъчи на морето може да направите няколко процедури в солариума. По този начин ще придобиете леко потъмняване на кожата и няма да изгорите още първия ден като раци на плажа. След връщане от море, за известен периода може да преустановите посещението на солариум защото сте придобили вече естествен тен. След като забележите, че започвате да губите тена от кожата си може да започнете да посещавате отново солариум.

Правилното време за добиване на тен
ОТ дълги години вече се знае, че слънцето освен да гали кожата, то може и да я "жили". За да предпазите кожата от вредното въздействие на т.нар опасни лъчи се препоръчва посещенията на плажа да се ограничат и най-вече в часовия пояс от 11 до 16ч. кожата да не се излага на преки слънчеви лъчи. Особено важно за спазването на това правило е тогава, когато с вас има малки деца. Слънчевите лъчи в този часови пояс няма да ви помогнат за придобиването на красиви тен на кожата, най-много да накарат кожата ви да се зачерви и да изпитвате болка в резултат на което да пропуснете плаж през следващите 1-2 дена.

Слънцезащитен крем

На море без слънцезащитен крем не е добра идея. Дори и да имате подготвена кожа (т.е. сте ходили на солариум) се препоръчва да използвате слънцезащитен крем с фактор на защита на кожата минимум 15. Ако искате вашия тен да бъде не устоим и равномерен е необходимо слънцезащитния крем да бъде нанесен равномерно 10 минути преди да се изложите на слънце. По този начин крема ще може да проникне в кожата и да бъде активен точно, когато трябва. При избиране на слънцезащитния крем обърнете внимание и на допълнителните компоненти в него. По подходящи са тези кремове които са обогатени с витамин или екстракти от различни етерични растения.

Грижа за кожата дори и на морето

Дори и на морето не трябва да забравяте, че кожата ви обича да я глезите. След всяко излизане на слънце задължително си вземете един душ, а след него възстановете кожата като използвате хидратиращ крем.

 

 

Тен на кожата

86
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Красив тен през лятото5.00 от 5 от общо 1 гласували.