You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Грижа за краката

grija za krakataЕдин доста често срещан проблем при краката както при жените и два пъти по често са мазолите по краката. Локализацията на мазолите обикновено е в областта на петите и ходилата. Доста хора знаят за мазолите на дланите по ръцете но те се срещат и по ходилата. Мазолите обикновено се появяват в резултат на непрекъснато триене на кожата по ходилото на краката или дланите на ръцете в резултат на този механичен дразнител кожата загрубява образува се дебел рогов слой или т.нар. мазолиЗа да поддържате красиви вашите ходила вие може да си правите различни процедури като използвате различни билки. Преди да предприемете каквато ида е процедура е добре да накиснете кожата на краката за 20 минути в топла, но не гореща вода. След като престоят ходилата на краката във водата вроговяванията омекват и по лесно могат да отпаднат. Процедурата може да бъде продължена с някой от следните методи:

Нежна грижа за краката с Бръшлян
В рамките на 10-15 минути във вряща вода се потапят 2-3 супени лъжици свежи листа от бръшлян на всеки 0.500л вода. След като водата е вряла поне 10 минути с бръшляна в нея се сваля от котлона и се прецежда. Получената каша от листата се нанася върху ходилата на краката. Компреса се нанася още докато е топъл и засегнатите участъци от кожата на краката престояват с него около 20-30мин. След омекване на повърхностния слой на маската, тя се остъргва от кожата и на нейно място се намазва крака със олио или зехтин.

Грижа за краката с грейпфрут
За нуждите на краката се използва кора на плода. С кората се разтриват засегнатите места след което с помощта на лейкопласт тя се прикрепя за около 10 минути. Отстранява се кората и кожата се намазва със зехтин или олио.

Грижа за краката с глухарче
Ако сте забелязали на изключително много специализирани кремове за крака основна съставка е глухарчето. То намира изключително голямо приложение при лечението на дерматологични проблеми в това число и мазолите. Една от рецептите в народната медицина за справяне с мазолите е третирането на мазолите всяка вечер с прясно изстискан сок от глухарчета. Като получаването на самия сок става от стриването на цели растения.

За грижата на краката се използват още много продукти, които човек може лесно да си набави такива са чесъна, кромид лук, домата и други.

 

Грижа за краката

88
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грижа за краката0 от 5 от общо 0 гласували.