You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Упражнения срещу целулит

celulitУпражнения за стягане на мускулатурата ще успеят лесно да противодействат на целулита и ще предотвратят по нататъшното му образуване. Както може би много от вас знаят образуването става в резултат на натрупване на излишни мазнини. При жените най-горещи точки за образуване на целулит това са бедрата на краката и корема. Упражненията за целулит са направени за да действат именно в тези области.

 

Упражненията срещу целулит

Този вид упражнения действат като натоварват организма допълнително в резултат на това организма излиза в преразход и започва да търси допълнителни източници на енергия тези източници се оказват именно излишните мазнини, които иначе така добре оформят целулита в област на бедрата и корема. Упражненията, които се правят срещу целулит има и цялостно укрепваща функция, която се явява в това че мускулната тъкан укрепва и става по еластична, подобрява се кръвотока и оросяването на тъканите.

Редовното правене на упражненията по-долу ще спомогне за борбата ви срещу целулита, но в същото време ще придобиете по-висок тонус на мускулите, ще стегнете увисналите части от вашето тяло, а и несъмнено ще дадете една добра предпоставка за вашето добро здраве.

Упражнение срещу целулит 1

Изходната позиция в която трябва да се намирате за началото на упражнението е в легнало положение, краката се сгъват в коленете, а самите ръце се намират зад тила. От тази изходна позиция повдигнете областта на таза нагоре, като се стремите да усетите напрежение в корема и бедрата. В горна позиция задръжте няколко секунди и спуснете после надолу до достигане на изходната позиция на упражнението. Повторете това упражнение поне 10 пъти, а като напреднете увеличете повторенията на 20.

Упражнения срещу целулит 2

Второто упражнение което ще ви предложим да правите срещу целулит започва в следната изходна позиция. Отново се ляга на пода, но този път в странична позиция, като главата се подпира на ръката, а самата ръка е сгъната в лакътя. Свободния крак е свит в каляната става и се повдига на горе до достигане на 75° ъгъл със земята след, което се връща в изходна позиция. Това упражнение се прави по 30 повторения във три серии за всеки един от краката.

Упражнение срещу целулит 3

Следващото упражнение което ще ви предложим е отново срещу целулит и както предните упражнения срещу целулит изходната позиция е легнала по гръб. Ръцете се опъват силно назад и се хващат за нещо тежко, което да не се надигне при натоварване. Краката са изпънати напред. Началото на това Упражнение срещу целулит започва с повдигане на краката. Те се повдигат до достигане перпендикулярна позиция спрямо земята след, след което бавно се връщат назад, упражнението завършва, когато краката достигнат до около 5см. от земята след това наново се издигат. Както при предните упражнения за целулит тука същ е необходимо да направите минимум 10 повторения, а като напредните правете ги поне 20, а броя на сериите е препоръчително да са поне 3.

При изпълнението на тези упражнения срещу целулит е необходимо да не се натоварвате прекомерно. Ако не сте тренирали отдавна и не сте във форма направете повторения и серии както на вас ви е удобно. Не забравяйте, че за да има ефект срещу целулита е необходимо постоянство.

Упражнения срещу целулит

89
com_content.article
(2 гласа, оценка 4.50 от 5)
Упражнения срещу целулит4.50 от 5 от общо 2 гласували.