You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Гъбички по ноктите – Обща информация

gabi4ki noktiИнфекциите причинени от гъбички са широко разпространени. Те засягат различни части от тялото, но най-честите места засягани от гъбички това са кожата и ноктите. По-голяма част от гъбичните инфекции са заразни и лесно се предават от човек на човек. Най-рискована група за предаването на инфекцията са други членове на семейството. Предаването на микозата става, чрез употреба на едни и същи вещи от двама или повече души.


Инфекциите причинявани от гъбички
Нападнатите от гъбички нокти имат доста лош естетичен външен вид. Ноктите биват нацепени, деформирани, лесно се чупят, а цветът на ноктите се променя. При гъбички по ноктите освен естетичните проблеми при някой пациентите се среща и болка. При съмнения за гъбички разбира се може да посетите козметик, но ефекта от него би бил незадоволителен, най-добре е да се потърси помощта на лекар специалист.

Лечение на гъбички
С лечението на микозите се занимават лекари специалисти - дерматолози и специалисти миколози. Тези лекари са се обучавали да разпознават симптомите на различните гъбички. При необходимост и съмнения дерматолозите назначават изследвания с които да стане 100% ясно от кой вид гъбички сте нападнати. Единствено лекар специалист може да ви назначи адекватно и точно лечение на гъбичната инфекция.

Превантивни мерки при гъбички
Ако в семейството има нападнат от гъбички, непременно трябва да започне дезинфекция на всички дрехи, обувки, завивки, до които е имал досег заразения. Имайте предвид, че гъбичките са изключително устойчиви затова профилактиката е хубаво да се прави редовно!

Гъбички по ноктите

 

90
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Гъбички по ноктите – Обща информация 5.00 от 5 от общо 1 гласували.